Najnovije

SPREČITI DA SE OD CETINJA NAPRAVI BLAJBURG: Verni narod raskrstio sa Milovim režimom (VIDEO)

Evidentno je da je DPS, u poslednje vreme, „odbranu“ Crne Gore od „velikosrpske okupacije“ prepustio skarednim „organizacijama“ poput „Patriotsko-komitskog pokreta“, „Crnogorskog obraza“, „Crnogorske kulturne mreže“, Andriji Puri Popoviću, lideru Liberalne partije, i plejadi korisnika režimskih apanaža.

''Patriotski skup'' (Foto: Jutjub)

Najveća opoziciona partija je drastično smanjila nivo šovinizma u izjavama, zadovoljavajući se malicioznim komentarima na račun nove većine, mandatara i „jadikovkama“ zbog otpuštanja njihovih nestručnih i suvišnih kadrova u oslobođeni opštinama.

Istoričar, dr Aleksandar Raković, osvrnuo se u komentaru za IN4S na „maskiranje“ DPS-a „građanskim bojama“ i odgovorio da li na ovaj način pokušavaju da povrate glasače koji su odani SPC uoči važnih lokalnih izbora u Nikšiću u martu naredne godine.

Raković ističe da nije do kraja jasno šta se događa u Demokratskoj partiji socijalista, ali i da je očito da postoje podele između političkih frakcija koje mogu imati veze i s raznim kracima hobotnice.

„Najekstremnija frakcija koju predvodi Milo Đukanović, koja stvara „crnogorski domovinski identitet“, izvesno je prebacila deo delovanja na marginalne organizacije koje su spremne da svog lidera štite čak i terorističkim delovanjem po šumama. Radi se o kulturološki inferiornim grupicama koje tumaraju kroz antifašizam pevajući ustaške pesme. Apsurdno, zar ne?

Postoji bojazan da Cetinje ne postane novi Blajburg, totemističko mesto okupljanja najokorelijih hrvatskih i crnogorskih ustaša. Nove vlasti Crne Gore moraju da spreče te nacističke vašare, isto kao što je to učinila austrijska vlast.

S tim u vezi, Demokratska partija socijalista ne može da povrati glasače koje je izgubila. Ti njihovi bivši glasači su se vezali za Srpsku pravoslavnu crkvu i trajno odvojili od struktura u Demokratskoj partiji socijalista i njoj bliskih marginalnih organizacija, s kojima su ostali samo Marko Perković Tompson, Domovinski pokret, HSP i HOS.“, zaključuje Raković.

Kako se brane svetinje u Nagorno-Karabahu, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA