Najnovije

KOME SU TURCI VEĆA BRAĆA, SRBIMA ILI BOŠNJACIMA? Zukorlić o tome zašto navija za Tursku (VIDEO)

Turska je tokom poslednjih pet godina otvorila 600 fabika širom Srbije, a ni jednu u Sandžaku.

Muamer Zukorlić (Foto: Jutjub)

„Turska je tokom poslednjih pet godina otvorila 600 fabika širom Srbije, a ni jednu u Sandžaku. Pa kome su onda Turci više braća, nama ili Srbima“, upitao se gost „Srpskog sveta“ Muamer Zukorlić, potpredsednik Skupštine Srbije, a na pitanje: Erdogan ili Gulen, odgovorio je „Ni jedan“, a u emisiji je objasnio zašto.

Muftija Zukorlić čvrsto veruje da, kada ne bi bio Bošnjak i bivši muftija, sa programom svoje Partije za pravdu i pomirenje, bez mnogo muka bi pobedio na izborima u Srbiji dodajući da će još jedan mandat provesti u skupštini, a potom se vratiti u Pazar.

Na pitanje da li je tražio premijersko mesto prilikom razgovora sa predsednikom Srbije, odgovorio je odrečno, naglašavajući da je realan i da je imao ideju da uradi nešto za svoj narod te je svoje zahteve podelio na političke i ekonomske. Najzanimljiviji je aerodrom u blizini Novog Pazara, za koji je koji je načelno dobio saglasnost.

Kada bi se danas igrala utakmica u Novom Pazaru između Srbije i Turske, veći broj gledalaca još uvek bi navijao za Tursku jer Srbija još uvek nije učinila dovoljno za njegove sunarodnike, smatra Zukorlić i dodaje da Srbija i Crna Gora treba da daju neki oblik samouprave bošnjačkom narodu u Novom Pazaru i Pešterskoj visoravni, ističući ogroman značaj autoputa koji će proći kroz Sjenicu i Tutin.

Muftija Zukorlić smatra značajnim pobedu svoje partije u Sjenici gde je zatečen haos:

- Revizija nije bila par godina, zatekli smo manjak. U Novom Pazaru su se smenjivali LJajić i Ugljanin i niko nije verovao da ću ja ući u politiku i pomrsiti im račune. Kriminal, korupcija, krađa, nepotizam! Da toga nije bilo ni situacija sa koronom ne bi bila tako drastična sa najvećim brojem umrlih u odnosu na broj stanovnika u svetu“, rekao je Muamer Zukorlić, dotakavši i mnogo drugih, zanimljivih tema u današnjem „Srpskom svetu“.

Kako je Srbija proterala Tarzana Miloševića, pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA