Najnovije

SKANDAL POTRESA NEMAČKU! Vojska uhvaćena na delu! Imali su skrivenu grupu za ove aktivnosti!

Nemačke vlasti otkrile su grupu vojnika osumnjičenih za organizovanje čet grupe koja propagira antisemitizam, desničarski ekstremizam i pornografiju, navodi se u dokumentu Ministarstva odbrane koji je video Rojters.

Nemačka vojska (Foto: bundeswehr.de)

Mnogi od 26 vojnika pripadaju logističkoj jedinici u Nojštat am Ribenberge na severu Nemačke, navodi ministarstvo u današnjem izveštaju, a prenosi javna televizija ARD.

Civilno i vojno tužilaštvo započelo je istrage odmah nakon što se za optužbe saznalo u oktobru. Do sada je trojici vojnika zabranjeno nošenje uniforme i rad u vojsci.

Slučaj je poslednji u nizu krajnje desničarskih skandala u nemačkoj vojsci. Prethodno je u junu ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer rasformirala četu armijskih elitnih specijalnih snaga KSK nakon ekstremističkih i desničarskih incidenata.

– Što dublje kopate po jedinicama, to ćete pronaći više desničarskih aktivnosti. To pokazuje da je suptilno negovana hipoteza da govorimo o izolovanim slučajevima samo bajka – rekao je Aleksander Noj, poslanik opozicione krajnje levice Linke.

Za šest meseci počeće rat na granici sa Rusijom! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA