Najnovije

VUČIĆ ZAKAZAO HITAN SASTANAK! Glavna tema biće odnosi u regionu, a posebno sa Crnom Gorom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na poslednja dešavanja sa Crnom Gorom, potvrđeno je za medije.

Aleksandar Vučić. (Foto: predsednik.rs)

Može da se desi da predsednik Vučić bez obzira na mere reciprociteta nakon što je Crna Gora proterala našeg ambasadora, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti koje će biti praćeno i različitim konkretnim merama.

Sastanak je zakazan za sutra u 18 časova, u sedištu predsednika Republike na Andricevom vencu.

Kako je Tanjugu rečeno, predsednik namerava s premijerkom i šefom diplomatije da razmotri i druge spoljnopolitičke teme, pre svega odnose sa zemljama u regionu.

Podsetimo, najpre je danas Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo ambasadora Srbije u toj zemlji za personu non grata i tražilo od njega da napusti terotoriju.

- Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Srbija je odgovorila time što je ambasadora Crne Gore u Srbiji proglasila nepoželjnim i od njega tražila da napusti Srbiju u roku od 72 sata.

Zukorlić o tome zašto navija za Tursku Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA