Najnovije

ZVERI SE POKIDALE MEĐUSOBNO! DŽihadisti opkolili bazu turskih militanata!

Po drugi put u poslednja četiri dana, džihadistički pobunjenici opkolili su bazu koja pripada militantnoj grupi koju podržavaju Turci na severozapadu Sirije.

DŽihadisti. (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima iz gubernije Idlib u utorak, džihadistička grupa, Hadžat Tahrir Al Šam (HTŠ), okružila je bazu boraca Harakat Ahrar Al Šam, koje podržavaju Turci, u Deir Sonbolu, pošto su zahtevali od njih da obećaju vernost, njihovoj frakciji.

Lokacija baze nalazi se na južnom selu gubernije Idlib; ovo nije daleko od linija fronta sa Sirijskom arapskom vojskom (SAA).

Ovaj potez Hadžat Tahrir Al Šam-a dolazi samo nekoliko dana nakon što su opkolili bazu koja pripada drugoj grupi koju podržavaju Turci u zapadnom delu provincije Alep.

Pomenuti incident dogodio se tokom vikenda, kada je Hadžat Tahrir Al Šam okružio sedište Sirijske nacionalne vojske koju podržavaju Turci u ključnom gradu Dart Iza.

Nakon opkoljavanja baze, džihadistička grupa tražila je njenu predaju od strane snaga koje podržavaju Turci, što je na kraju rezultiralo padom lokacije u ruke Hadžat Tahrir Al Šam-a.

Jermeni odbili sve napade Azera i naneli im velike gubitke! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA