Najnovije

ĐILAS: Pomozimo Vučiću da ne bude predsednik, da vidimo mangupa

Dragan Đilas gost je emisije "Utisak nedelje", a na pitanje Olje Bećković, kakve on veze ima sa Srđanom Nogom, pošto su režimski mediji Noga nazvali njegovim "sledbenikom", rekao je da su Nogo i on politički protivnici, te istakao da, kad god neko radi nešto što ovoj državi nije prihvatljivo, napiše se da su to Đilasovci. Đilas je podsetio i na reči koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio Radetu Paniću, kada je rekao "da bi mu brutalno odgovorio da nije predsednik", te konstatovao da treba pomoći Vučiću da to više ne bude.

Đilas (Foto: Jutjub)

“Nemam ništa sa Nogom, politički smo protivnici. On čovek kad priča kritikuje sve što ja radim i moje stavove. Ja se ne bavim toliko njime. Kad god neko radi nešto što ovoj državi nije prihvatljivo, napiše se da su to Đilasovci”, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde i dodao:

“Mi živimo danas u zemlji koja izgleda kako izgleda. Sad, to što neki neće da prihvate ili im je lakše da okrenu glavu na drugu stranu ili da ubeđuju sebe da ovo ludilo koje živimo do njih neće doći, to je odbrana od svega. Ja godinama već pričam, da ludilo koje živimo, da ljudi koji dolaze na te neke pozicije, na kraju će vas zakačiti. Da li u zdravstvu, da li kriminalci koji imaju zaštitu države, u pravosuđu, u novnarstvu. Ja to živim 8 godina, navikao sam, naravno da me pogode, ali nastavim dalje. Gledam ostale ljude koji prolaze kroz ove stvari. Ja se bavim politikom, ali pogledajte druge ljude, ljude kojima se spaljuju kuće. Evo, danas smo pričali o čoveku koji je otpužen da je ispisivao grafite na kući Dejana Bulatovića, 30 dana je bio u zatvoru, šamaran je u policji. Izašo je ministar policije Nebojša Stefanović, i rekao ‘našli smo boju u kući tog čoveka, na duksu.. 30 dana je bio u zatvoru, stiglo je veštačenje, nema veze sa čovekom. Ko će da vrati tih 30 dana života tom čoveku”, upitao je Đilas.

On je dodao da su prijatelja Dejana Bulatovića ubeđivali da kaže da ga je on nagovarao da ne prizna, ali da on na to nije pristao i da je u zatvoru proveo 30 dana.

“I to Srbija preko tih medija, nazovi medija, nikad neće čuti. Ako pokušamo da se odbranimo, mi uvek gubimo. Ja nikad na RTS nisam dobio priliku, a Aleksandar Vučić je 50 puta rekao da sam ukrao 619 miliona. Nikad me RTS nije pozvao da demantujem, da kažem ‘nije tačno ljudi’. Da ne govorim da nema nijedne krivične prijave, nema optužnice i suđenja. Ali tu mi živimo, i mi moramo da izađemo iz toga. Da ih ostavimo da se oni valjaju u tome što prave, a da mi ljudima govorimo kako ova zemlja može drugačije da izgleda i da ovo što mi živimo nije norlamno. I to nije posao samo opozicije, to je posao svakog čoveka” kazao je Đilas.

Predsednik SSP istakao je da nije normalno da predsednik države, jednom lekaru anesteziologu, koji u bolnici dežura desetine sati, kaže da bi mu brutalno odgovorio, da nije predsednik.

“Hajde svi zajedno da mu pomognemo da ne bude predsednik, da brutalno odgovori. Da vidimo taj njegov brutalan odgovor, tog velikog, najhrabrijeg mangupa. Još je gore, što direktor bolnice u Kraljevu, koji podržava Vučića, napada svog kolegu. Pazite dokle smo mi došli, a svi će vam reći za Panića da je ugledan lekar, anestezilog. I svi ćute”, zaključio je Dragan Đilas.

Pored Dragan Đilasa, gosti večerašnje epizode “Utiska nedelje” bili su i advokat i jedan od osnivača Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević i direktor CINS-a Branko Čečen.

Koji srpski grad je među 10 najpoželjnijih u svetu za život penzionera pročitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA