Najnovije

DR STEVANOVIĆ ZAGRMEO: Ako broj obolelih nastavi da se povećava, desiće se strašna stvar

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se u Palati Srbija sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

Doktor Stevanović (Foto: Vlada Srbije)

Doktor Goran Stevanović je nakon sastanka apelovao na građane da poštuju mere i smanje kontakte.

- Još imamo kapaciteta, ali oni nisu neiscrpni. Ako broj obolelih nastavi da se povećava, može se desiti da nemamo slobodnih kapaciteta - rekao je Stevanović.

Doktor je rekao da se može tražiti i da se neke nove mere lokalno uvedu u zavisnosti od epidemiološke situacije na lokalnom nivou.

- Mi kao zdravstveni radnici ne možemo da naređujemo mere već samo da apelujemo. Mere koje su dosad uvedene, iako se ne primenjuju idealno, pokazuju tendenciju da se malo uspori porast broja novoobolelih, ali imaćemo veliki problem sve dok se ne uključimo svi u priču - ističe Stevanović.

Doktor Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije, kaže da je protokol lečenja pacijenata isti na teritoriji cele Srbije.

- Apelujemo na građane da se pridržavaju mera i daju šansu nama da se pravilno preraspodelimo. Uskoro se očekuje otvaranje kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, koje će značajno pomoći zdravstvenom sistemu da se rastereti. međutim, ukoliko se ne budemo ponašali u skladu s merama. Brzo ćemo i te kapacitete popuniti.

Sastanak je održan uoči sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, ali i moguće nove mere. Sednica štaba počinje danas u 12 sati.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u subotu da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja korona virusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

Prošle rasprodaje, Vučić najavio policijski čas i zatvaranje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA