Najnovije

AUSTRIJA UPOZORILA ŠIPTARE: Tačijeva ostavka vam je samo početak!

Ostavka Hašima Tačija na mesto kosovskog predsednika je šansa za novi početak, ocenio je šef delegacije Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Evropskom parlamentu Andreas Šider.

Hašim Tači i teroristi OVK. (Foto: Jutjub)

„Ostavka Tačija može biti važna šansa za zemlju da zaključi sa svojom nestabilnom prošlošću i preda budućnost novoj generaciji političara“, naglasio je on u saopštenju.

Izvestilac za Kosovo socijaldemokratske frakcije (SPE) u Evropskom parlamentu ukazao je da je Kosovo suočeno sa velikim izazovima kao što su savladavanje korona virus krize, pomirenjem sa Srbijom, te borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Da bi konačno postiglo napredak neophodno je da Kosovo ima stabilnost i novu političku kulturu koja bi se oslanjala na kompromis i dijalog. Ostavkom Tačija Kosovo se tom cilju približilo jedan korak“, ocenio je Šider.

Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) u Evropskom parlamentu Lukas Mandl ocenio je da je Tačijeva ostavka bila dosledan i ispravan korak jer svi ratni zločini moraju biti do kraja rasvetljeni.

Izvestilac za Kosovo Evropske narodne partije (EPP) kazao je da je sada za građane Kosova opresudno da aktuelnu situaciju politički akteri ne iskoriste za izazivanje nove nestabilnosti.

Rekao je da vlada i parlament sada imaju odgovornost za stabilnost, kao i što brž izbor novog predsednika.

Građani Kosova zaslužuju političku elitu koja će raditi na evropskoj integraciji, umesto da traži sukobe“, naglasio je Mandl.

Katastrofalne pogibije na MiG-21 Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA