Najnovije

BOŠKO UPOZORIO: Režim hoće opet da nas zatvori, hitno smeniti Krizni štab! (VIDEO)

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je da se smeni Krizni štab za borbu protiv epidemije i predstavio plan tog pokreta za borbu protiv pandemije.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije, Obradović je kazao da je plan Dveri da se nakon odabira novog Kriznog štaba zaposli novo zdravstveno osoblje i stvori partnerstvo između privatnog i državnog zdravstva zarad boljeg suočavanja sa epidemijom.

Drugi deo plana je stvaranje uslova za lečenje građana koji boluju od drugih bolesti, treći da se ljudima predoče posledice nesprovođenja mera u borbi protiv epidemije, a kao primer Obradović je naveo rad noćnih klubova.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji, upitao je zbog čega je Krizni štab donosio restriktivne mere u martu, na početku epidemije, a sada ih ne usvaja, iako je situacija nepovoljnija.

– Da li nas Krizni štab laže sada ili nas je lagao u martu? upitao je Obradović.

On se ispred zgrade Vlade Srbije okupio sa svojim pristalicama koji su nosili transparente na kojima piše: „Tražimo novi Krizni štab“ i „Fejk Krizni štab“.

Plan za uključenje privatnog zdravstva i novog medicinskog osoblja

– Dveri smatraju da Ministarstvo zdravlja ne ulaže u ljude u zdravstvenom sistemu, da nemamo dovoljno osoblja, a oni koji trenutno rade se koriste iznad granica humanosti. Svaku neozbiljnost i nedoslednost Kriznog štaba žestoko plaćaju građani ali i zdravstveni radnici na prvoj liniji. Zato je potrebno zaposliti još lekara i medicinskih sestara i olakšati pretežak posao postojećem preopterećenom medicinskom kadru, podvukao je obradović, a zatim i dodao:

– Dveri takođe predlažu da se i privatni deo zdravstvenog sistema (koji čini najmanje 30% ukupno zaposlenih u zdravstvu i ukupnih zdravstvenih usluga) uključi u jedan novi solidarni plan i stavi na raspolaganje svoje osoblje i kapacitete za potrebe građana Srbije uz odgovarajuću podršku države, poput opcije da RFZO reguliše troškove lečenja u privatnom sektoru.

Država Srbija mora da zna sa čim raspolaže što se tiče bolničkih kapaciteta, osoblja, medicinskih aparata i drugih resursa u zbiru javnog i privatnog zdravstva, i da planski brine kako o pacijentima koji boluju od nove zarazne bolesti tako i o onima koji se leče od drugih obolenja. Taj plan bi bilo lakše napraviti i sprovesti kada bi se uključilo i privatno zdravstvo, ali to zahteva promenu pristupa ovoj krizi, novi Krizni štab koji bi vratio poverenje građana i struke, i veću podršku države ovom javno-privatnom partnerstvu u zdravstvenom sistemu.

Kakvo je stanje trenutno u Americi pročitajte OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA