Najnovije

REZULTATI IZBORA U SAD: Bajden pred pobedom, Trampu ostao još samo jedan adut, upravo pada odluka! (VIDEO)

Brojanje glasova predsedničkih izbora u SAD ušlo je u treći dan, a pobednik još nije poznat. Pristiže sve više glasova, ali ništa još nije završeno.

DŽo Bajden (Foto: RIA)

Dok je Bajden trenutno u blagom vođstvu, Tramp tvrdi da je došlo do velikih prevara.

Ključne države su trenutno Pensilvanija, Nevada i Arizona.

Trampova kampanja je tražila prekid brojanja glasova dok im se ne omogući pristup i nadzor.

21.00 Trenutno stanje u DŽordžiji

Izjavu medijima dao je Gabrijel Sterling koji je otkrio koliko glasova još treba da se prebroji.

- Nekoliko detalja o tome gde smo, a sve se može promeniti dok pređem ulicu. Preostalo je još 47.277 glasova koje treba izbrojati - rekao je.

20.53 - Poštanski glasovi

Glasovi koji pristižu mejlom brojali su se sa zakašnjenjem, a kako američki mediji izveštavaju, poštansko glasanje, odnosno glasanje putem mejla uglavnom je odlika glasača Demokratske stranke. prema procenama analitičara Bajden je bliži pobedi i porognozira se da će glasovi prsitigli mejlom doneti preokret u njegovu korist u Pensilvanija, ključnoj državi bez čijih 20 elektorskih glasova Tramp ne može da osvoji drugi mandat.

20.34 - Presek u ključnoj državi

Predsednik SAD Donald Tramp ima prednost od 109.000 glasova u odnosu na DŽoa Bajdena u Pensilvaniji. U toj državi bez čijih 20 elektorskih glasova Tramp ne može osvojiti još jedan mandat, ostalo je da se prebroji još oko 370.000 glasova, odnosno, prebrojano je 92 odsto glasova.

19.54 - Trampova žalba odbačena u još jednoj državi

Nakon suda u Mičigenu i državni sud DŽordžije odbacio je danas žalbu izbornog štaba Donalda Trampa, koji je tvrdio da su pomešani listići birača koji su se izjasnili poštom na vreme i sa zakašnjenjem, tvrdi televizijska stanica Foks njuz.

Žalba se zasnivala na tvrdnji posmatrača kojem se učinilo da je došlo do mešanja listića.

Državni sudija u DŽordžiji je rekao da nema dokaza da se to dogodilo.

"Nema dokaza da su se mešali glasovi u Čatam okrugu, odnosno, da je izborna komisija prekršila zakon", rekao je sudija, a preneo Foks njuz.

19.50 - Bajden stigao u izborni štab

Kandidat demokrata DŽozef Bajden stigao je u izborni štab te stranke u Vašingtonu. Za sada nije poznato da li će uslediti obraćanje Bajdena.

19.45 - Tramp ne može da pobedi bez Pensilvanije

Pensilvanija je ključna država za republikanskog kandidata Donalda Trampa i bez osvajanja 20 elektorskih glasova ove savezne države aktuelni predsednik ne može dobiti još jedan mandat.

Prema najnovijim izveštajima Tramp ima oko 114.000 glasova prednosti u odnosu na Bajdena, a ostalo je još oko 550.000 glasova koji nisu prebrojani.

19.38 - Mediji daju razičite podatke

Projekcije vodećih američkih medija razlikuju se po podacima o tome koliko elektorskih glasova trenutno imaju dvojica kandidata.

Prema tvrdnji televizijske stanici Foks njuz, Bajden ima 264 glasova, Tramp 214, a isto prenosi i En Bi Si.

Na sajtovima Si En En-a, Bi Bi Si-ja i Glasa Amerike navodi se da Bajden ima 253 elekorskih glasova, a Tramp 214.

Pored Nevade neizvesno je još u Arizoni koja nosi 11 elektroskih glasova, DŽoržiji (16) , Severnoj Karolini (15) i Pensilvaniji (20).

Pobednik izbora će biti kandidat koji prvi stigne do 270 elektorskih glasova.

19.36 - Trampova žalba odbijena

Izborni štab predsedničkog kandidata Donalda Trampa izgubio je spor pred sudom u Mičigenu, preneo je Rojters.

Trampov štab je tražio da se zaustavi glašanje u ovoj američkoj saveznoj državi, međutim, državni sudija Mičigena je odbacio žalbu.

Američke medijske kuće Foks njuz, Si En En i En Bi Si su proglasile Bajdena pobednikom u Mičigenu sa osvojenih vise od 50.6 odsto glasova, dok je Trampu pripalo 48.8, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova.

19.06 - Glasovi vojske još stižu

Prebrojavanje glasova vojske koji stižu poštom još se odvija u državama u kojima nije završeno poput Pensilvanije, Severne Karoline i Nevade.

Američki predsenik Donald Tramp smatra da glasovi koji stignu nakon izbornog dana ne treba da se prebrojavaju i podnosi tužbe kako bi se obustavilo brojanje u državama za koje smatra da u njima posmatrači nisu imali pristup i nisu mogli da obezbede fer proces, prenosi Foks njuz.

Kako se navodi, u državama u kojima su razlike između Trampa i demokratskog protivnika DŽoa Bajdena posebno tesne, stotine hiljada glasačkih listića se i dalje broje i presudni su za izbor narednog predsednika SAD.

18.39 - Bajden povećao prednost u Nevadi

Kandidat Demokratske stranke DŽo Bajden povečao je prednost u Nevadi u odnosu na aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa. Razlika koja je iznosila 6.800 glasova sada je povećana na više od 11.000 na osnovu 88 odsto prebrojanih glasova.

Nevada donosi 6 elektorskih glasova, a Bajden trenutno ima 253 dok Tramp ima 213. Za mandat u Beloj kući neophodno je da kandidat dođe do 270 od 538 elektorskih glasova.

18.17 - Oglasili se iz Bajdenovog štaba

Menadžerka kampanje demokratskog kandidata DŽoa Bajdena, DŽen O'Meli Dilon, saopštila je danas da će možda biti potrebno vreme da bi se videli potpuni rezultati glasanja u Arizoni.

Ona tvrdi da će se smanjiti razlika između dvojice kandidata u toj saveznoj državi, prenosi Rojters.

O'Meli Dilon je dodala da će biti potrebno vremena, najmanje do petka, da se vide jasni rezultati iz Arizone.

18.06 - Izborna prevara

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će podići tužbe u svim državama u kojima je iznenada došlo do preokreta u korist kandidata Demokratske stranke DŽoa Bajdena.

- Podići ćemo tužbu zbog krađe glasova i organizovane izborne prevare. Imamo mnogo dokaza. Pobedićemo. Amerika na prvom mestu - objavio je Tramp.

18.04 - Zaustavljeno prebrojavanje glasova

Prebrojavanje glasačkih listića pristiglih poštom u Filadelfiji je privremeno zaustavljeno, prenosi MSNBC.

Kako se navodi, razlog je to što su demokrate tražile od vrhovnog suda te države da ukine presudu nižeg suda o posmatračima nadležnim za prebrojavanje glasova, prenosi Rojters, bez detaljnijeg objašnjenja.

Filadelfija je za ishod izbora u Pensilvaniji jedan od ključnih gradova, a u toj državi još nije završeno prebrojavanje glasova.

18.02 - Severna Karolina

Na osnovu 95 odsto izbrojanih glasova predsednik SAD Donald Tramp ima oko 80.000 glasova prednosti u odnosu na protivkandidata iz redova demokrata DŽoa Bajdena.

17.50 - Bajden munjevito stiže Trampa u Pensilvaniji

Prednost aktuelnog predsednika SAD u Pensilvaniji sada iznosi oko 120.000 glasova na 92 odsto prebrojanih glasova.

17.42 - Arizona

Tradicionalno republikanska Arizona pripisana je Bajdenu, ali suviše prerano. Na 86 odsto prebrojanih glasova, Bajdenova prednost iznosi 6.900 glasova i ima tendenciju daljeg pada.

17.18 - Nevada

Bajden ima 8.000 glasova više od Trampa u Nevadi na prebrojanih 86 odsto glasova.

17.12 - Bitka za DŽordžiju

Američki predsednik Donald ima prednost u DŽordžiji od preko 18.000 glasova u odnosu na demokratskog kandidata DŽoa Bajdena, a preostalo je još nešto više od 61.000 glasova za brojanje.

16.39 - Tramp: Glasovi pristigli dan posle izbora se neće računati

Donald Tramp, predsednik SAD, ponovo se oglasio na Tviteru, a ljuta borba za novog predsednika i dalje traje.

- Nijedan glas koji je stigao nakon dana izbora neće se brojati - napisao je Tramp.

16.24 - Uskoro rezultati iz ključnih država

Napeta trka za novog predsednika SAD i dalje traje, demokratski kandidat DŽo Bajden, prema procenama medija, bliže je pobedi, ali prebrojavanje glasova i dalje traje u nekoliko ključnih saveznih država, koje će odlučiti ishod izbora.

Novi rezultati u pojedinim državama, koji bi mogli da otkriju narednog predsednika, biće poznati kasnije danas i sutra rano ujutru.

Međutim, podaci još nisu konačni, a i dalje treba da se prebroji stotine hiljada glasova u ključnim saveznim američkim državama.

CNN je objavio kada se očekuju rezultati u nekim od ključnih država.

U DŽordžiji bi to trebalo da se dogodi u 16.30 po našem vremenu, u Nevadi oko 18 časova, a u Arizoni sutra oko tri ujutru.

15.59 - Velika objava iz Las Vegasa

Trampov izborni štab najavio je da će uskoro obelodaniti veliku objavu iz Las Vegasa, a spekuliše se da bi mogli da proglase pobedu u Nevadi koja bi aktuelnom predsedniku SAD donela još 6 elektorskih glasova.

15.27 - Tramp: Zaustavite brojanje

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se još jednom na Tviteru i zatražio prekid brojanja glasova.

- Zaustavite brojanje glasova! - napisao je Tramp.

15.21 - Pensilvanija ključna

Senator iz Pensilvanije Bob Kejsi kaže da je uveren da će demokratski predsednički kandidat DŽo Bajden pobediti u toj saveznoj državi i ocenjuje da bi glasački listići iz najvećeg grada te države Filadelfije, koji se još prebrojavaju, mogli da odluče pobedu bivšeg potpredsednika.

Kejsi je za Si En En rekao da Bajden može da prestigne Donalda Trampa, koji trenutno vodi u Filadelfiji, ali se njegova prednost značajno smanjila, naročito kada se prebroji veći broj glasačkih listića.

Kejsi predviđa i da će okruzi oko Filadelfije, a potom se njegova prednost značajno smanjila, pogurati Bajdena ka pobedi.

On smatra i da bi Bajden mogao da osvoji više glasova u Filadelfiji od bivšeg predsednika Baraka Obame.

"Predsednik Obama je umalo osvojio Filadelfiju sa (razlikom od) 500.000 glasova. Pošto je izlaznost mnogo veća, DŽo Bajden bi mogao da to dostigne, ali ne mora nužno", rekao je Kejsi.

On je dodao da je razgovarao s Bajdenom u sredu posle ponoći i da je bivši potpredsednik bio "veoma optimističan".

Ova država, koja nosi 20 elektorskih glasova, jedna je od presudnih za put bilo kog predsednickog kandidata do 270 elektorskih glasova, koji donose pobedu na izborima.

Pravni savetnik Trampa, Rudolf Đulijani, rekao je "da je u toku velika prevara" na izborima u SAD.

14.43 - Najavio kandidaturu za izbore 2024. godine

Reper Kanje Vest koji je se kandidovao kao nezavisni kandidat osvojio je oko 60.000 glasova, ali čini se ne odustaje od ideje da se jednog dana useli u Belu kuću.

On je već najavio kandidaturu za sledeće izbore objavivši na Tviteru uz svoju fotografiju uz koju je napisao „KANYE 2024“.

14.40 - Oglasio se Bajden

DŽozef Bajden se oglasio na svom tviter profilu, gde je poručio da "svaki glas mora da se prebroji".

14.37 - Kako bi Tramp mogao do pobede

Izborna trka za predsednika SAD između Donalda Trampa i DŽozefa Bajdena preti da postane ne samo najneizvesnija ikada u istoriji, već se kraj izbornog procesa ni ne nazire gledajući razvoj situacije u pojedinim državama gde dolazi do potpunog preokreta.

Iako pojedini već spremaju da proglase Bajdena za pobednika, Tramp je još u igri. Kako bi mogao da pobedi, i šta mu je potrebno, pročitajte OVDE: LJUDI, PA JE LI OVO MOGUĆE?! Na pomolu je višestruki preokret u Americi, a evo kako Tramp može do pobede!

14.34 - Bajden bi mogao da bude u ulozi Trampa

Iako Bajden pobedi, Republikanci su na dobrom putu da imaju većinu u Senatu, što bi tranzicionom timu gotovo vezalo ruke po mnogim pitanjima.

Nova matematička slika Senata bi praktično blokirala Demokrate u brojnim namerama, a šanse su da bi se Bajden našao u sličnoj situaciji poput Trampa nakon što je ušao u Beli kuću.

14.11 - Topi se prednost

Ostalo je da se izbroji još svega nekoliko protcenata glasova u šest ključnih država, nakon čega će se znati ko je predsednik SAD.

Nakon poslednjih izveštaja situacija je sada nešto drugačija. Arizona, koja je već proglašena za zemlju Demokrata, sada je opet neizvesna, nakon što je Tramp smanjio vođstvo Bajdena na oko 10.000 glasova.

Sa druge strane, Bajden je smanjip prednost Trampa u DŽordžiji, gde mu aktuelni predsednik sada beži za oko 18.500 glasova.

13.53 - Tramp cele noći upozoravao na prevare

Tramp čini se ne spava već drugu noć zaredom. Dok su se brojali glasovi aktuelni predsednik je puštao tvit za tvitom, ukazujući na niz nepravilnosti i sumnjivih radnji.

- Šta je bre ovo? U Detroitu blokirjau prozore dok broje glasove da se ne vidi šta rade - neki su od komentara.

13.02 - Bajdenovi aktivisti ispravljaju listiće

Štab aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa podneo je tužbu u saveznoj državi DŽordžiji zahtevajući da se prekine brojanje dopisnih glasova koji su pristigli nakon izbornog dana. Uprkos postojećem roku, štab DŽoa Bajdena pozvao je angažovane na izborima da idu „od vrata do vrata i pomognu biračima da unesu ispravke na listićima koje šalju poštom“.

12.32 - Najopasniji momenat za Trampa
U DŽordžiji, državi u kojoj Tramp tvrdi da je pobedio, rezultati se i dalje broje. Za sada, sa 96 odsto izbrojanih glasova, Tramp ima prednost, ali ona se polako topi. Trenutno iznosi zvega 0,4%.

Kako se navodi, očekuje se da stigne još glasova iz Atlante.

12.30 - Oglasila se Moskva

Iz zvanične Moskve nisu želeli da komentarišu izbornu dramu u SAD.

- Situacija koja se razvija ne dozvoljava nam da komentarišemo na bilo koji način. Mi bismo radije napravili pauzu i sačekali da se razjasni šta se događa - rekao je Dimitri Peskov, portparol Vladimira Putina.

12.21 - Policija čuva kutije

Tenzije su znatno porasle u Arizoni, koja je od jutros ključna država za pobedu. Iako su je mnogi već dodelili Bajdenu, Tramp je smanjio razliku na oko 10.000 glasova.

U Arizoni su izbili masovni protesti zbog "krađe glasova", kako su tvrdili demonstranti. Zvaničnici su u jednom trenutku bili prisiljeni da u pomoć pozovu policiju. Snimak policije u punoj taktičkoj opremi na Tviteru je objavila novinarka Ej Bi Si njuza Nikol Valdes.

12.15 - Tramp popularan kod žena i Latinoamerikanaca

Donald Tramp je na predsedničkim izborima dobio glasove 57 odsto belih muškaraca, što je pet procentnih bodova manje nego na prošlim izborima, dok je za njega glasalo 54 odsto belkinja, što su dva procentna boda više nego na glasanju 2016. godine.

Kako pokazuju anketu, Tramp je povećao svoju popularnost kod Latinoamerikanaca, u odnosu na prošle izbore. Za Trampa je sada glasalo 35 odsto Latinoamerikanaca i 28 odsto Latinoamerikanki. Podrška mu je porasla, u oba slučaja, za tri postotna boda.

Podsetimo, Tramp je u medijima konstantno bio optuživan za rasizam i seksizam, što ovi rezultati pobijaju.

11.40 Prekinuto prebrojavanje u Arizoni

Najveći okrug u Arizoni Marikopa Kaunti objavio je nove rezultate, prema kojima Bajden ima 912.585 glasova, a Tramp 838.071. Prethodno je Bajden bio u prednosti od nešto više od 85.000 glasova.

U tom okrugu prebrojavanje glasova je prekinuto zbog protesta. Očekuje se nastavak prebrojavanja u toku današnjeg dana.

11.06 - Uhapšeno 50 ljudi

Na protestima u NJujroku je došlo do sukoba sa policijom i uhapšeno je najmanje 50 ljudi.

11.00 - Tema broj 1.

Izbori u Americi privukli su pažnju celog sveta.

Tome svedoče i naslovne strane medija, a lica Trampa i Bajdena osvanula su kao udarne teme i u Kambodži.

10.57 - Okrug koji uvek pogađa

Birači okruga Vigo iz američke savezne države Indijane tačno su predvideli predsednika na svim izborima od 1888. godine, uz samo dva izuzetka, a sada su glasali za Donalada Trampa.

Poslednji predsednički kandidat koji je pobedio na izborima a nije bio većinski miljenik birača okruga Vigo bio je Dvajt Ajzenhauer 1952. godine, piše Gardijan.

10.41 - "Melanija napušta Belu kuću"

Snimak na društveni medijima izazvao je haos u Americi, a mnogi tvrda da se Melanija Tramp seli iz Bele kuće. O čemu se radi pročitajte OVDE: "MELANIJA SE SELI" Video iz Bele kuće izazvao pometnju na društvenim mrežama, kamion došao po stvar! 

10.27 - Tramp se vraća u igru

Prednost demokratskog kandidata DŽoa Bajdena nad aktuelnim američkim predsednikom Donaldom Trampom u Arizoni se smanjuje, pa sada vodi za samo nešto više od 10.000 glasova, javlja Si En En.

Kako se navodi u izveštaju, rezultat predsedničkih izbora odrzanih u utorak tesan je i u još dve ključne drzave, DŽordžiji i Pensilvanji,

10.16 - Društvo koje se raspada

Demonstranti u Portlandu noćas su zapalili američku zastavu.

Stručnjaci već mesecima ukazuju na duboku podelu u američkom društvu, a mnogi otvoreno upozoravaju na moguće građanske sukobe.

10.05 - Na udaru Nevada i Arizona

Štab aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa može podneti tužbu zbog brojanja glasova u Arizoni i Nevadi, javlja Si-En-En, pozivajući se na neimenovane izvore.

Republikanci žele, ne samo da ospore rezultat, već i da uspore prebrojavanje glasova u ovim državama, navodi američka televizija.

09.47 - Protesti se prelili širom zemlje

Kako javljaju američki mediji, protesti su održani u najmanje šest gradova, uključujući Los Anđeles, Sijetl, Hjuston, Pitsburg, Mineapolis i San Dijego.

09.12 - Žestok okršaj u NJujorku

U pojedinim trenucima su u NJujorku izbijali žešći okršaji demonstranata i policije. Najmaje 50 osoba je uhapšeno.

Snage reda prijavile su "veliku štetu" u Portlandu, gde je uhapšeno najamnje desetoro, a haos je zavladao i u delovima Mičigena, ključne države u izbornoj trci.

Slični protesti održani su u najmanje šest gradova, uključujući Los Anđeles, Sijetl, Hjuston, Pitsburg, Mineapolis i San Dijego.

08.50 - Tramp sprema osporavanje glasanja

Izborni štab predsednika SAD Donalda Trampa podneo je žalbe u Pensilvaniji, Mičigenu i DŽordžiji, postavljajući temelje za osporavanje glasanja u državama u kojima zaostaje za Bajdenom.

Nove žalbe, koje se pridružuju postojećim republikanskim tužbama u Pensilvaniji i Nevadi, zahtevaju bolji pristup posmatrača štaba lokacijama na kojima se glasački listići obrađuju i broje, i izražavaju zabrinutost zbog glasanja u odsustvu, saopšteno je iz štaba, prenosi AP.

08.46 - Otkrivena prevara sa glasovima iz sandučića

Pred javnost Amerike je istupio jedan kurir koji je bio zadužen da nosi listiće sa glasovima. Kako je rekao, nadređeni su im tražili da sve glasaške koverte izdvoje posebno, kako bi bili pečatirani "jučerašnjim datumom".

08.22 - Rekordan broj zaraženih

U senci izbora stigle su i loše vesti. Kako javljaju američki mediji, u SAD je zabeležen rekordan broj novozaraženih koronavirusom - prvi put više od 100.000.

08.19 - Protesti širom Amerike

U više američkih gradova nakon predsedničkih izbora došlo je do protesta pristalica i republikanaca i demokrata, koji zahtevaju da se glasanje zaustavi, odnosno pozivaju zvaničnike da "prebroje svaki glas".

U NJujorku su hiljade prodefilovale pored ukrcanih luksuznih prodavnica na Petoj aveniji Menhetna, dok predsednička trka i dalje traje, a glasački listići se broje u ključnim državama, piše Gardijan.

Kako prenosi USA Today, protesti su pretežno mirni ali je povremeno dolazilo do napetosti i uzavrelih emocija.

07.58 - Nacionalna garda na ulicama

Nacionalna garda SAD raspoređena je u Portlandu nakon eskalacije protesta.

Demonstranti su počeli da lome izloge i inventar grada, zbog čega je intervenisala policija.

07.47 - Podnete tužbe

Trampova kampanja podnela je tužbe u Pensilvaniji, Mičigenu i DŽordžiji zbog prebrojavanja glasova.

07.42 - Amerikanci izašli naoružani na ulice!

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa američkih ulica, na kojim može da se vidi kako pojedini građani naoružani šetaju među demonstrantima.

Pristalice Donalda Trampa održale su protest ispred mesta za prebrojavanje glasova u Detroitu i ispred izbornog centra u Feniksu. U Mičigenu pozvali su izborne zvaničnikeda zaustave glasanje, a u Feniksu su zahtevale suprotno - da prekinu brojanje glasova!

07.32 - Grenel: Nije važno šta kažu mediji o rezultatima izbora

Američki diplomata Ričard Grenel, koji je blizak saradnik predsednika Donalda Trampa, poručio je da nije bitno šta mediji govore o ishodu izbora, već da glasovi moraju da budu overeni.

"Nije važno šta Foks njuz i drugi mediji kažu. Nije važno šta DŽo Bajden kaže. Prebrojavanje glasova mora da se overi. Uradićemo to na pravni način". poručio je u sredu na Tviteru.

07.20 - Najnoviji presek

Ostalo je više miliona neprebrojanih glasova, ali za sada je Bajden u vođstvu u odnosu na Trampa. Aktuelni predsedin viđen je kao pobednik u DŽordžiji i Severnoj Karolini, ali biće mu potrebna barem još jedna država. Za sada mu, međutim, Bajden remeti te planove. 

07.12 - Tri države u centru pažnje

Pensilvanija - Tramp vodi ispred Bajdena sa 164.000 glasova, ali ostalo je da se izbroje glasački listići iz okruga Filadelfija, koji je tradicionalno naklonjen demokratama.

DŽordžija - Tramp vodi sa oko 28.000 glasova, brojanje u toku.

Arizona - Bajden vodi sa 79.000 glasova, ali Tramp je smanjio jaz. AP je juče proglasio Bajdena pobednikom, ali postoji šansa da bi Tramp mogao da prestigne demokratu.

07.07 - Đulijani: Bajden sam za sebe glasao 5.000 puta

Rudolf Đulijani, pravni savetnik američkog predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa, izjavio je u govoru u Filadelfiji ''da je u toku velika prevara'' na izborima u SAD. Bivši gradonačelnik NJujorka je pored ostalog, u govoru izneo bizarne ocene poput one da su na izborima možda glasali i "mrtvi i Marsovci'', kao i da je možda demokratski kandidat DŽo Bajden sam za sebe glasao 5.000 puta.

07.04 - Tramp: Šteta je već učinjena

Donald Tramp od zatvaranja biračkih mesta ne prestaje da tvituje. Uporno ponavlja da se dogodila izborna krađa i najavljuje tužbe.

- Naši advokati su tražili "značajan pristup", ali koju korist imamo od toga? Šteta po naš sistem je već učinjena i samim predsedničkim izborima. Razmišljajte o tome - navodi Tramp u svojoj objavi na Tviteru.

Sjedinjene Američke Države su se zvanično povukle iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Na Tviteru je DŽo Bajden ponovo obećao da će se SAD ponovo priključiti ovom sporazumu.

07.03 - Bajdenu fali još 17, Trampu 57 glasova

Prema poslednjoj projekciji Si En En, Bajden ima ukupno 253 elektorska glasa, a Tramp 213. Za pobedu je demokratskom kandidatu potrebno još 17, a republikanskom još 57 glasova elektorskog koledža, tako da iznenađenja nisu nemoguća.

Izraženo u procentima, to izgleda ovako: Bajden 50,5 odsto, a Tramp 40 odsto.

07.02- Kada će stići kompletni rezultati izbora?

Prema izjavama zvaničnika, rezultati iz Pensilvanije trebalo bi da stignu u petak. Rok za glasove pristigle poštom u Nevadi i Aljasci je utorak sledeće nedelje. Glasovi koji će se najduže čekati su oni iz Severne Karoline koji bi trebalo da stignu u četvrtak 12. novembra.

Šta je Trampov tim najavio povodom velike prevare na izborima, saznajte OVDE!

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA