Najnovije

PUTIN SE POVLAČI? Dva poteza koja govore da ipak ne želi da bude doživotni predsednik

U ruski parlament ušao je zakon koji bi, ukoliko bude usvojen, Vladimiru Putinu omogućio doživotni imunitet u slučaju da odluči da se ne kandiduje na sledećim izborima.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Predlog zakona bi bivšem predsedniku dao imunitet od krivičnog gonjenja za bilo koja dela počinjena tokom njegovog života. Trenutni zakon omogućava zaštitu predsedniku samo za vreme mandata, piše Gardian.

Ovo je već drugi zakon koji je ušao u proceduru ove nedelje kojim se predviđaju specijalne povlastice za bivše predsednike, što je podstaklo govorkanja da se Putin sprema za penziju.

Prvi predviđa da bivši predsednik postaje doživotni senator, čime bi takođe bio zaštićen od bilo kakvog krivičnog postupka i uživao bi sve državne privilegije do kraja života. Prema nacrtu zakona, Putin i bilo koji budući "bivši predsednik" moći će da postane doživotni član Saveta federacije, gornjeg doma Federalne skupštine Ruske Federacije.

Zakon stiže samo četiri meseca nakon što je Putin uveo promene u Ustavu koje mu omogućavaju da ostane na vlasti tako što će se kandidovati za šestogodišnji mandat 2024, a zatim i 2030.

Sirijski vojnici ginu, Rusi i Turci ne stižu da ih zaštite. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA