Najnovije

RUSKA I ASADOVA VOJSKA ZAUZIMAJU TURSKE POLOŽAJE: Erdoganove trupe se povlače

Turske oružane snage povukle su se iz svoje baze na severozapadu Sirije, nakon što su prošle nedelje dovezli kamione za prevoz trupa i opreme.

SAA (Foto: Jutjub)

Prema izvorima sa severa provincije Hama, koje navodi Al Masdar, turske oružane snage povukle su svoje trupe i opremu sa osmatračnice Šer Mager, koja je već nekoliko meseci opkoljena od strane Sirijske arapske armije.

Izvor je rekao da je turska vojska uklonila sve barikade koje su postavljene oko osmatračnice, i da je područje slobodno za ulazak Sirijske arapske armije i ruskih snaga.

Dodao bi da će sirijska armija uskoro poslati inžinjerijske timove koji će pregledati to područje i osigurati da Turci nisu ostavili mine ili eksploziv.

Nakon toga Sirijska arapska armija uspostaviće potpunu kontrolu na ovom položaju. Povlačenje turske vojske sa osmatračnice Šer Mager drugi je put u poslednjih mesec dana da su trupe Ankare napustile svoje osmatračnice u ovom delu Sirije. 

Pre nego što je napustila Šer Mager, turska vojska se povukla sa osmatračnice Morek, što su potvrdili strani mediji i pored tvrdnji Ankare da su turske trupe i dalje prisutne na tom položaju.

Jermensko upozorenje o plaćenicima iz Sirije možete pročitati OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA