Najnovije

"SRBI ZA TRAMPA" RAZOČARANI I LJUTI PORUČUJU: "Ovo je čista krađa, nećemo odustati od borbe!"

Pokretač organizacije "Srbi za Trampa 2020", koja je bila i zvanični deo predsedničke kampanje, Olga Ravasi, uprkos zvaničnom izboru DŽoa Bajdena za predsednika SAD, smatra da trka još nije gotova i da ima dosta nepravilnosti. Ona se za "Blic" osvrnula na neke "nelogičnosti tokom brojanja glasova".

Trampove pristalice na mitingu. (Foto: Jutjub)

- Uprkos ovim rezultatima smatram da još nije gotovo, to je stav celog našeg Štaba, ali ovako nešto i moglo je da se očekuje. Stav je da je došlo do velike krađe glasova i očekujemo da sud donese konačnu odluku. Ovo nije bio izborni dan, već izborni dani, što svakako nije po demokratskim pravilima - kaže Ravasi za "Blic".

Kako kaže, prva nepravilnost je način prebrojavanja glasova u nekim državama.

- Na dan izbora, sve je stalo sa brojanjem tokom noći da bi se kasnije odjednom nastavilo. Tako je bilo u Viskonsinu, Mičigenu, Pensilvaniji, kada su odjednom došli neki glasovi, niotkuda - govori Olga Ravasi.

Ona dodaje da je takođe nelogično kako su repubilkanski senatori i kongresmeni zadržali svoje pozicije.

- Niko ne može da me ubedi da su senatori i kongresmeni zadržali svoje poziciji, a da je predsednik Tramp izgubio, pošto je izabrano šest novih republikanskih kandidata u Predstavničkom domu, dok je ostao isti broj predstavnika u Senatu. Kako je onda moguće da su ti ljudi glasali za Bajdena?! To je za mene nemoguće - izričita je Olga.

- Treća sporna stvar je prosta matematika, prema kojoj u Viskonsinu i nekim državma izlaznost je veća od zvaničnog broja glasača što znači da su upumpavani i dodavani glasovi kako je bilo potrebno. Kada su videli da se povećava broj glasova za Trampa, tako su počeli neograničeno i po potrebi da dodaju svoje izmišljene glasove, zbog toga od početka insistiraju na glasanju preko pošte, jer time mogu da manipulišu. Bajden apsolutno uništava sve demokratske, američke postulate na kojima je ova zemlja zasnovana - kažu u "Srbi za Trampa 2020".

Smatrajući da je netačan podatak o rekordnom broju glasova za Bajdena posle trka u kojoj su ranije pobedjivali Donald Tramp i Barak Obama, Olgi je, kaže, jasno i "zašto se nisu trudili tokom kampanje".

- Očigledno su znali da će ubacivanje dodatnih glasova biti rešenje koga god da su stavili za kandidata, makar i crnog đavola, mogli su kasnije da "upumpaju" glasove, kao što su uradili. Mi nemao pristup glasovima, ne znamo šta se dešava. Očekujem da se ponovo broje glasovi u Arizoni, Nevadi i DŽordžiji - dodaje.

Ono što je takođe bilo nezamislivo za Ameriku, je da predsednika na kraju odluči Vrhovni sud, u šta se Tramp prema poslednjim informacijama uzda, ali uz to ide i priča da je računajući na ovo za sudije postavio "svoje ljude".

- Demokrate su ranije pričale da Rusi nameštaju izbore u Americi, a sada nas ubeđuju da je izbore nemoguće namestiti, kakav apsurd, kakvo licemerje. Naravno da se sada uzdamo u sudove, nećemo odustati od borbe, upravo zbog onih koji smatraju da će Amerika biti bolje mesto za život na čelu sa Donaldom Trampom - priča Ravasi i dodaje da republikanci sada više nego ikada moraju da ustanu složno i ujedinjeno i da budu glasni. Takođe smatra da se ova kampanja neće okončati za dan ili dva, već da može da potraje.

Podsetimo, DŽozef Bajden proglašen je danas 46. predsednikom SAD nakon što je sakupio 273 od potrebnih 270 elektora na izborima. Donald Tramp reagovao je najavom da će već u ponedeljak početi pravna borba da se ova pobeda ospori.

Su-57 uspešno prošao sva testiranja! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA