Najnovije

EVO KO ŠALJE MILITANTE U KARABAH: Erdogan mu je svetinja, ponosi se genocidom nad Jermenima (FOTO)

Od početka sukoba u Nagorno-Karabahu jermenska strana je nviše puta optuživala Tursku i Azerbejdžan zbog učešća terorista sa severa Sirije u tom ratu, a Odbrambena vojska Arcaha je uspela da zarobi neke od njih.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Poslednjih godina društvene mreže i stranice na njima otkrivaju mnoge detalje u različitim oružanim sukobima od Bliskog Istoka do Donbasa.

Fejsbuk stranica Syriana Analysis, koja se bavi dešavanjima u Sirijskoj Arapskoj Republici, objavila je fotografiju čoveka koji regrutuje militante sa severa Sirije i šalje ih na front u Nagorno Karabah.

Radi se o Muhamadu al DŽasimu, džihadisti Sulejman al Šaha. Na Fotografiji je prikazan on u svojoj kancelariji, a detalji oko njega su interesantni: na zidu iza leđa se vide Erdoganova slika, zastava Slobodne sirijske armije (teroristička formacija FSA – prim. red.) i uramljeni grb Otomanske Imperije, a levo od stola (sa njegove desne strane) se u ramu vidi Kemal Ataturk sa ispisanom biografijom.

Podsećamo, Kemal Ataturk je izvršio genocid nad Jermenima tokom Prvog svetskog rata u kojem je prema različitim verzijama ubijeno između 800.000 i 1.500.000 pripadnika jermenskog naroda.

Office of Muhammad Al-Jasim, the Suleiman al-Shah jihadi guy who recruits mercenaries for Turkey to be sent to...

Posted by Syriana Analysis on Subota, 07. novembar 2020.

Mogu li Jermeni da odbrane ključni grad, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA