Najnovije

Zorana Mihajlović i Avdulah Hoti čestitali Bajdenu i Kamali Heris (FOTO)

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je večeras demokratskom kandidatu DŽozefu Bajdenu pobedu na predsedničkim izborima u SAD.

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

Ona je na svom Instagram u objavila fotografiju Bajdena i buduće potpredsednice SAD Kamale Heris, uz poruku u kojoj se navodi.

''Sjedinjene Američke Države dobile su predsednika demokratu - DŽoa Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Ali SAD je dobila i potpredsednicu. Jer, pobeda je ženskog roda! Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju''.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjedinjene Američke Države dobile su predsednika demokratu - Džo Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Ali #SAD🇺🇸 je dobila i potpredsednicu. Jer, pobeda je ženskog roda! 👏🏻 Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju. Verujem da će Kamala Haris, kao prva potpredsednica u istoriji #SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena. Jer, to je #demokratija - ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele! #zoranamihajlovic #uselection #presidentialelection

Objava koju deli Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) dana

Mihajlovićeva je dodala da veruje da će Kamala Heris, kao prva potpredsednica u istoriji SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena.

''Jer, to je demokratija - ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele'', poručila je Zorana Mihajlović.

I vršilac dužnosti predsednika privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani i premijer Avdulah Hoti čestitali su večeras demokratskom kandidatu DŽozefu Bajdenu i kandidatu za potpredsednicu Kamali Haris pobedu na američkim predsedničkim izborima.

"U ime naroda Kosova, upućujem iskrene čestitke DŽou Bajdenu i Kamali Haris na njihovom izboru da vode naroda SAD. Uverena sam da će pod Vašim rukovodstvom kao predsednikom demokratija procvetati u Americi i širom sveta", napisala je na Tviteru Osmani, koja je i predsednica parlamenta privremenih prištinskih institucija.

Podsetila je da je "decenijama Bajden bio glas diskriminisanih ljudi širom sveta", prenelo je Kosovo onlajn.

"Za nas je predani prijatelj i veliki pristalica slobodnog i nezavisnog Kosova. Vidim blisku saradnju sa njim i njegovom administracijom u jačanju naših specijalnih odnosa i strateškog saveza", napisala je Osmani.

Avdulah Hoti je na Fejsbuku napisao da se raduje ''daljem jačanju trajnog prijateljstva sa SAD''.

''Radujem se i nastavku zajedničkog rada za naš narod i u službi naših zajedničkih vrednosti“, napisao je Hoti.

Koja je najveća kletva za američke predsedničke kandidate, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA