Najnovije

KRASNIĆI U HAGU: Nisam kriv, državu smo stvarali sa SAD, EU, i UN

Jedan od članova Glavnog štaba terorističke OVK Jakup Krasnići izjasnio se danas pred Specijalnim sudom u Hagu da nije kriv po optužnici koja ga tereti za ratne zločine na Kosovu i Metohiji počinjene nad Srbima, Romima i Albancima.

Jakup Krasnići (Foto: Jutjub)

Krasnići je rekao da se ne oseća krivim ni za jednu od tačka optužnice i da optužba za udruženi zločinački podruhvat predstavlja "uvredu i veliku nepravdu za njega, njegovu porodicu i albanski narod".

"Ovo je sve velika nepravda za mene. Osećam se nevino i nije mi jasno zašto sam ovde doveden", rekao je Krasnići na prvom pojavljivanju pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu.

On kaže da su se "u poduhvatu stvaranja države" Albanci jako dugo borili, te da su "stvorili svoju državu zajedno sa SAD, EU i UN".

"Ne bismo bili u stanju da oslobodimo Kosovo i formiramo državu bez međunarodne podrške. Mi smo se borili protiv Srba koji su počinili genocid na Kosovu", rekao je Krasnići.

Krasnići je jedan od četvorice nekadašnjih pripadnika terorističke OVK optuženih za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Osim njega, optuženi su i Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, koji će se pred sudom na posebnim ročištima pojaviti kasnije danas, odnosno u utorak i u sredu.

Krasnići se, kao i ostala trojica, tereti po komandnoj i individualnoj odgovornosti za zločine koje je OVK počinila na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

Oni su optuženi za ubistva, mučenja, progone i prinudna zatvaranja najmanje 400 ljudi.

Optužnica protiv Krasnićija potvrđena je 26. oktobra.

Šta će se desiti ako Rusija prizna nezavisnost Kosova, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA