Najnovije

KRIZNI ŠTAB JE PRETERAO SA ZASTRAŠIVANJEM I PRETNJAMA: Strah od ''Kovid generacije'' (VIDEO)

„Krizni štab je pogrešio jer je morao da ima izbalansiran stav i trebalo je i da povremeno pohvali građane. Stalnim pretnjama je gubio poverenje i izazivao revolt. No, popravili su se u poslednjih mesec dana“, rekao je u „Srpskom svijetu“ dr Zoran Milivojević, psihoterapeut i pisac.

Kovid 19 (Ilustracija: Pixabay)

„Strah je adekvatan odgovor na situaciju u kojoj smo se našli. Mladi se plaše da ne postanu „Kovid generacija“ i pružaju otpor time što se ponašaju kao da realna opasnost ne postoji i to je najopasnije po zajednicu jer nema lične odgovornost prema drugima, naglasio je dr Milivojević i objasnio kakvo treba da bude ponašanje u situaciji u kojoj se nalazimo, objašnjavajući osećaj teskobe, anksioznosti, zabrinutosti za egzistenciju i jedan od najstrašnijih strahova – borbu za vazduh, disanje.

„U Sloveniji postoji otpor dela mladih protiv maski koji oni zovu brnjicama“, veli gost emisije i kaže kako su se mladi organizovali na socijalnim mrežama i napravili čitavu subkulturu, navodeći primer ispijanja „skajp kafe“.

Dr Milivojević je govorio i o tome da li je korona delo prirode ili čoveka, ima li veze sa američkim izborima.

U drugom delu emisije, bilo je reči o emocijama uopše, ljubavi posebno, zaljubljenosti, prihvatanju sebe, roditeljstvu, kaznama i deci koja zbog razmaženosti završavaju u popravnim domovima.

Šta će se desiti ako Rusija prizna Kosovo, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA