Najnovije

DOKLE VIŠE? Milov kabinet uvredama odgovorio episkopu Joanikiju

Iznenađuje je današnje reagovanje administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija na nedavni intervju predsednika Crne Gore Mila Đukanovića kao nekog ko nikada nije bio sudionik tih razgovora, niti mu je bilo omogućeno da njima prisustvuje, saopšteno je danas iz Kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

- Prema tome, govori o nečemu što ne zna, i ne može znati, čemu nije bio dorastao ni tada, ni sada. Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, političkim i uličarskim rečnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku. Sasvim je jasno da je njegovo oglašavanje, iako smišljano nekoliko dana, besmisleno osim ukoliko za cilj nije imao još jači prodor na crnogorsku političku scenu, na kojoj se očigledno bolje oseća. NJegov rečnik i 'verodostojnost' njegovih tvrdnji najbolje govori o njemu samom - navodi se u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta.

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije kazao je ranije danas da je Đukanović "pogrešno razumeo da je osnivanje Episkopskog saveta 2006. bio korak ka odvajanju Crkve u Crnoj Gori".

Đukanović je u intevjuu koji je objavljen 8. decembra, rekao da je sa pokojnim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem odmah nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore 2006. razgovarao o tome da se crkva u Crnoj Gori zove Pravoslavna, bez nacionalnog predznaka, i da "ta ideja na startu nije bila odbačena".

U tom smislu, ukazao je Đukanović, nakon referenduma 2006. formiran je Episkopski savet koji je SPC u Crnoj Gori dao određenu autonomiju što se "smatralo kao odličan korak".

Zemlji se približava kosmički gigant i juri velikom brzinom Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA