Najnovije

STIŽE JOŠ JEDNA RUSKA VAKCINA: Tvorci kažu da će biti efikasna protiv bilo kojih vrsta kovida-19, napravljena je na poseban način

Fabrika "Medsintez" iz Sverdlovske oblasti pravi svoju vakcinu protiv virusa korona "Ural", koja će biti efikasna u borbi protiv bilo kojih vrsta kovid-19, pa čak i onih koji se mogu pojaviti u budućnosti, izjavio je predsednik Upravnog odbora "Medsinteza" Aleksandar Petrov.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

"Uzet je u obzir evolutivni proces virusa, vakcina je napravljena na poseban način. To je potpuno nova tehnologija, dakle reč je o inovativnoj vakcini", rekao je u četvrtak Petrov, istakavši da bi vakcina trebalo da bude hipoalergena.

Prema njegovim rečima, vakcina je dobijena metodom genetičkog inženjeringa i za njenu proizvodnju nije potreban virusni patogen i druge komponente i elementi, povezani sa infektivnim patogenom, prenosi Sputnjik.

Petrov dodaje da su u toku pretklinička ispitivanja vakcine "Ural" na miševima, nakon čega će "Medsintez" započeti klinička ispitivanja.

Vakcina će se moći transportovati i čuvati na temperaturama od +2 do +8 stepeni u tečnom obliku, što pojednostavljuje proces transporta.

U avgustu je Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovid-19, koju je razvio Naučno-istraživački centar "Gamaleja", podseća Sputnjik.

Vakcina je nazvana "Sputnjik V". Vakcina se zasniva na proučenoj i provernoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Koje piće pomaže u borbi protiv korone pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA