Najnovije

UDARAJU NA TEMELJ SRPSTVA! Bajden cepa Republiku Srpsku na dva dela! (VIDEO)

Istoričar prof. dr Srđa Trifković komentarisao je u jutarnjem programu tv Hepi saslušanja u Spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma SAD na temu Balkana.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

- Oni su se založili za temeljnu reviziju Dejtona, za ukidanje entiteta, za uvođenje principa ,,jedan čovek - jedan glas", za zabranu političkog delovanja Milorada Dodika i njegovih bliskih saradnika, na osnovu tvrdnje da sarađuju sa korumpiranim ruskih oligarha, i za dovođenje garnizona NATO u Brčko, čime bi se RS presekla na dva dela. Takođe su se založili i za finansijski i svaki drugi pritisak, ne samo na RS, već i na Srbiju, da se u ceo taj posao ne meša. Ovo je za mene, sasvim očekivana ofanziva, istih onih krugova koji se nikada nisu pomirili sa Dejtonom i koji su uvek smatrali Srpsku nelegitimnom tvorevinom - izjavio je Trifković.

Profesor je rekao da je RS u opasnosti.

- Za strahovati je da će upravo iz Vašingtona biti predstavljeno briselskoj birokratiji, Berlinu i Parizu zajedničko delovanje po pitanju revizije Dejtona i priznanja lažne države Kosovo, kao dokaz da saradnici sa obe strane Atlantika mogu ponovo da uspostave saradnju - rekao je prof. dr Srđa Trifković.

Izmene Ustava koje predlaže Vlada Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA