Najnovije

NOVE ANKETE U SAD: Većina ispitanika veruje da je Tramp pobedio, a evo koga bi hteli da vide na izborima 2024!

Većina Amerikanaca želi da se predsednik Tramp "nastavi boriti za promenu Vašingtona", pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedeljak, koje su uradili Mekloklin i Asošiets.

Donald Tramp. (Foto: Flickr)

Istraživanje sprovedeno od 9. do 13. decembra među 1.000 ispitanika otkrilo je da 52 odsto želi da predsednik nastavi da se bori u Vašingtonu

U istraživanju je takođe postavljeno pitanje: "Verujete li da je na predsedničkim izborima između DŽoa Bajdena i Donalda Trampa bilo prevara?“

Ispitanici su bili praktično podeljeni, 46 procenata je reklo da, a 45 procenata ne. Procenti su u granicama greške ankete od +/- 3,1 procenta.

"Socijalizam velike vlade" takođe nije uspeo da dobije većinsku podršku, sa 58 procenata koji su izabrali "kapitalizam slobodnog tržišta" i 16 procenata koji su izabrali prvu. Slično tome, na pitanje da li favorizuju manju vladu sa manje usluga u odnosu na veću vladu sa mnogim uslugama, manja vlada je imala prednost, privukavši 48 posto podrške za 36 posto koji su odabrali ovu drugu.

Istraživanje je takođe pitalo nezavisne stranke, konkretno, za koju stranku će prvenstveno glasati za izbore 2024. godine. Republikanci su imali prednost od dva poena, 29 procenata na 27 procenata demokrata, iako je 30 procenata navelo da ne glasa na predizbornim izborima.

Anketa je takođe tražila od republikanskih primarnih glasača i od demokratskih primarnih birača da odaberu kandidata za hipotetičke predsedničke primarne trke 2024. godine.

Predsednik Tramp je pretežno vodio na strani GOP-a sa vođstvom od 45 poena, dok je bivša prva dama Mišel Obama stala na stranu demokrata, izbacujući izabranu potpredsednicu Kamalu Haris za četiri poena.

Tramp je obećao da će se i dalje boriti za integritet izbora, čak i suočen sa kritičarima i rastućom opozicijom.

„Jedini datum u Ustavu je 20. januar, tako da imamo više nego dovoljno vremena da ispravimo nepravdu na ovim prevarnim izborima i ovjerimo Donalda Trampa kao pobednika na izborima“, rekao je Trampov viši savetnik Stiven Miler tokom intervjua za Foks NJuz u ponedeljak.

"Ogromni dokazi ukazuju na prevaru birača. Nikada u našoj zemlji nije bilo ovako nešto!", Tramp je uzviknuo u utorak.

Predsednik karabaških Jermena najavio akciju, poslao snažnu poruku naciji! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA