Najnovije

RUSKA VOJSKA JE OPKOLJENA U KARABAHU: Stiglo upozorenje iz Jerevana

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da su ruski mirovnjaci opkoljeni azerbejdžanskom vojskom u regionu Hadrut u Nagorno-Karabahu.

Rusi u Karabahu (Foto: RIA Novosti)

'’Prema našim informacijama, uključujući i ruske mirovnjake, opkoljeni su. Postoje problemi u komunikaciji, jer postoje određeni problemi u komunikaciji zbog terena. Štaviše, ruski mirovnjaci imaju iste probleme, a tamo imamo određenu kriznu situaciju'’, citira Pašinjanove reči „Interfaks“.

Kako jermenski premijer tvrdi, on ima informacije da je na području sela Hin Taher i Hcaberd jermenske vojnike zarobio Azerbejdžan.

Ranije su jermenski mediji javili da su azerbejdžanske trupe juče zarobile 160 vojnika Vojske odbrane Nagorno-Karabaške republike. Većina njih su stanovnici jermenske oblasti Širak.

Predsednik NKR-a Araik Artjunjan potvrdio je informacije o desetinama jermenskih vojnika koji su zarobljeni u regiji Hadrut. Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane razjašnjava sve okolnosti incidenta. Arutjunjan je obećao da će učiniti sve što je moguće za brz i bezbedan povratak zatvorenika, prenosi RIA Novosti.

Prema podacima jermenskog Ministarstva odbrane, azerbejdžanska vojska je 12. decembra napala sela Hin Taher i Hcaberd. Ministarstvo je pojasnilo da je kao rezultat ovog napada šest ljudi povređeno sa jermenske strane, a sa azerbejdžanske strane ima ubijenih i ranjenih. Tada je premijer Jermenije Nikol Pašinjan rekao da su borbe na ovom području prestale nakon dolaska mirovnih snaga iz Rusije.

Snimak zarobljavanje jermenskih vojnika možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA