Najnovije

MOŽDA I NAJREALNIJI SMAK SVETA DO SADA: Vlada panika na društvenim mrežama zbog 21. decembra - sudnjeg dana (FOTO) 

Majansko proročanstvo pogrešno tumačeno te da kraj sveta nije trebalo da bude 21. decembra 2012. već 2020. godine.

Smak sveta (Foto: Pixabay. com)

Stare Maje izračunale su da će 2012. odnosno 2020. godine, kako je kome volja, Zemlja ući u naredni solarni maksimum, odnosno da će ući u interakciju sa ogromnom crnom rupom, što će, pak, doneti njen sudar sa planetom Nibiru.

Prema astronomima i njihovim proračunima Jupiter i Saturn će zaista 21. decembra, dakle za 4 dana biti na međusobnoj udaljenosti od samo 0,1 stepen, što je petina prečnika punog Meseca. Zvuči zlokobno, zar ne?

Pastor Pol Beglej, uvažen u svojim krugovima po SAD, tvrdio je još prošle godine, dokazujući to čak i matematički, da smo pravili ozbiljne greške u tumačenju proročanstva Maja.

- Kad god se Jupiter i Saturn približe tako jedan drugom, a naredni put će to učiniti tek za 500 godina, sledi katastrofa na Zemlji. Poslednji put to se desilo 1623. godine i bio je užas širom planete. Maje kažu da nam 21. decembra sledi Sudnji dan. Pripremite se na vreme - poručivao je više puta Pol Beglej.

Širom društvenih mreža poslednjih dana zavladao je potpuni haos a teoretičari zavera, koji su se i zbog koronavirusa silno razmahali ove godine, dobili su novu dozu samopouzdanja za širenje panike.

- Smak sveta će se dogoditi ovog meseca - njihov je stav na Tviteru i Fejsbuku.

Brojni američki mediji kontaktirali su i 2012. ali i ove godine predstavnike NASA-e koji su opušteno odbacivali ove teorije.

- Iako su i 2012. pričali o kraju sveta, mi smo svi ostali na Zemlji. Nibiru ne postoji, nema nikakvog dokaza o toj planeti - stav je iz NASA-e.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA