Najnovije

SIRIJSKE SNAGE UHAPSILE RAZBOJNIKE: Iza podmetanja požara širom zemlje krije se nešto mnogo gore

Sirijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapšeno 39 ljudi, kojima se na teret stavlja podmetanje požara u tri sirijske provincije, kao i da su finansirani od spolja.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Šef Odeljenja za krivičnu bezbednost u Latakiji, Adnan Al-Jusuf,  objasnio je da je kriminalna banda podmetnula požare, da je policija prilikom hapšenja trojici osumnjičenih oduzela motocikle i plastične kontejnere. 

Al-Jusuf je takođe naveo da je grupa ljudi priznala da su pod vođstvom i planiranjem drugih palili poljoprivredna zemljišta.

Istraga je dalje dovela da hapšenja ukupno 39 ljudi, uključujući finansijere, realizatore i planere ovih krivičnih dela. 

Šef odeljenja je naglasio da su oni primali novac od spoljnih stranaka.

Istakao je da su, ispitivanjem počinilaca, priznali da su zapalili nekoliko lokacija u tri provincije, Latakiji, Tartusu i Homsu.

Takođe su priznali da su održavali sastanke kako bi planirali podmetanje požara u priobalnim delovima zemlje, kao i da su sa realizacijom planova počeli krajem avgusta do 10. oktobra.

Al-Jusuf je rekao da planeri pružaju počiniocima sva neophodna finansijska sredstva, a takođe određuju mesto i vreme budućeg napada.

Turci bez trunke humanosti kažnjavaju Sirijce! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA