Najnovije

MEDICINSKA SESTRA SE SRUŠILA ČIM JE PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE! Drama u prenosu uživo iz bolnice u Tenesiju! (VIDEO)

Medicinska sestra u bolnici u američkoj državi Tenesi srušila se ubrzo nakon uzimanja doze Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, i to u programu uživo. Iako se nekoliko trenutaka kasnije oporavila, nesreća je zadala još jedan udarac kampanji u SAD za promociju vakcine, piše RT.

Reakcija na "fajzera" (Foto: Jutjub)

Glavna sestra bolnice u Čatanugi Tifani Dover, bila je među prvima koja je u četvrtak primila vakcinu u toj ustanovi. Ali dok je razgovarala sa medijima nekoliko trenutaka nakon što je primila prvu dozu, Dover je prijavila da oseća jaku vrtoglavicu pre nego što se onesvestila pred kamerama

Srećom, doktor pored nje je uspeo da joj ublaži pad i nakon nekoliko minuta ponovo je stala na noge, objašnjavajući da ovakva reakcija za nju nije neuobičajena.

“Odjednom me je pogodilo, mogla sam da osetim kako se to događa”, rekla je Dover i dodala:

„Osećala sam se malo dezorijentisano, ali sada se osećam dobro i bol u mojoj ruci je nestao. U prošlosti sam imala jako aktivan vagalni odgovor, pa tako ako me zaboli nešto, bilo da je zanoktica, ili udarac u nožni prst jednostavno mogu da se onesvestim“

 

Drugo medicinsko osoblje ove bolnice izjavilo je da neželjena reakcija nije povezana sa sastojcima vakcine, koju su zajednički razvili Fajzer i nemačka firma Biontek, a koja je odobrena ranije ovog meseca od strane američke Uprave za hranu i lekove.

Nije jedini incident

„To je reakcija koja se može dogoditi vrlo često sa bilo kojom vakcinom ili injekcijom“, rekao je dr DŽesi Taker, medicinski direktor u bolnici.

Dok službenici javnog zdravstva širom zemlje rade na jačanju poverenja u novu vakcinu, razvijenu neverovatnom brzinom i ubrzanu putem hitnog odobrenja FDA – incident u Čatanugi nije bio jedini veliki PR-ov promašaj za imunizaciju kompanije Fajzer ove nedelje.

Prazan špric

Podsetimo, pr kampanja američkih zdravstvenih vlasti u utorak je naletela na još jednu prepreku kada je objavljen snimak vakcinacije sa očigledno praznim špricem u jednoj bolnici u Teksasu

Iako bolnica tvrdi da je svo osoblje viđeno na snimcima događaja dobilo pune doze vakcine, ne nudeći objašnjenje za vidno prazan špric, saopštili su da je dotična medicinska sestra po drugi put vakcinisana kako bi „uklonili svaku sumnju“ i „ dalje jačala poverenje u proces vakcinacije “. Iz ustanove su dodali da „ponovno vakcinisanje medicinske sestre neće izazvati negativne efekte“.

Izvor: Objektiv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA