Najnovije

BAJDEN SPREMA UDAR NA SRBE! Sledeća meta je Republika Srpska?

Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling smatra da je sa pobedom DŽozefom Bajdenom na izborima u SAD ponovo na svetsku scenu istupio političar koji bi stvari u Bosni i Hercegovini mogao "pokrenuti s mrtve tačke".

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

– Novi američki predsednik će se potpuno sigurno ponovno pozabaviti Bosnom i Hercegovinom jer je on vrlo duboko u toj priči. Oni koji misle da je on zaboravio BiH se varaju – rekao je Švarc-Šiling.

On je rekao da “ostaje da se vidi” hoće li se Bajden pozvati na punomoći koje ima OHR, odnosno tzv. bonska ovlaštenja koje uključuju i mogućnost razrešenja dužnosti demokratski izabranih predstavnika) i tako uticati, kako navodi “na destruktivne sile pre svega u Republici Srpskoj”.

Švarc – Šiling je je zaključio kako narodi Bosne i Hercegovine i dalje trebaju pomoć izvana kako bi se stvorilo funkcionalno demokratsko društvo.

– Potpuno su pogrešni glasovi koji kažu: neka narodi u Bosni i Hercegovini to sami obave. Kako da jedna zemlja koja nema nikakvih iskustava s demokratijom sama izgradi jedan demokratski sistem. I Nemačkoj koja je imala iskustva Vajmarske republike to ne uspelo bez pomoći izvana – zaključio je Švarc – Šiling.

Ovo je samo još jedna u nizu izjava koje u poslednje vreme predstavljaju udar na Republiku Srpsku. Od poređenja Milorada Dodika sa Hitlerom, pa sve do diplomatskog skandala sa odbijanjem Željka Komšića i Šefika DŽaferovića da se sretnu sa Sergejem Lavrovim, zahuktava se igra stranih sila u BiH, sa ciljem revizije Dejtonskog sporazuma i oduzimanja ovlašćenja entitetima.

Da li SAD mogu da zakoče završetak Turskog toka? Više o tome OVDE.

Izvor: Srpskainfo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA