Najnovije

OTKRIVENE NOVE NAMERE IZRAELA: Invazija na Siriju može da počne, čekaju samo jedno!

Pre manje od nedelju dana, ruska vojna policija osnovala je lokalni štab u Al-Bukamalu. Nedavno je Peti korpus sirijske vojske, poznat po vezama sa ruskom vojskom, stvorio mrežu graničnih prelaza u toj oblasti.

Izraelska vojska. (Foto: iaf.org.il)

Potez je očigledno koordinisan sa iranskim snagama i iračkim snagama Narodne mobilizacije (PMU) koje aktivno deluju u pograničnom području. Al-Bukamal je lociran na manje od 30 kilometara od grada al-Kaima, uporišta Narodnih mobilizacionih snaga na iračkoj strani granice.

Proizraelski izvori tvrde da je sve veće prisustvo Rusije u južnom Deir ez Zoru i duž granice sa Irakom možda znak približavanja trenutka iranskog povlačenja iz regiona. Istovremeno, nema naznaka da će se snage podržane od strane Irana uskoro povući iz Al-Bukamala.

Prisustvo Rusa na iračko-sirijskoj granici nije nešto novo. Ruske snage igrale su važnu ulogu u operacijama protiv ID-a u provinciji, uključujući oslobađanje Deir ez Zora, Al-Majadina i samog Al-Bukamala. U stvari, sve veće rusko učešće verovatno je povezano sa tekućim operacijama protiv ID-a u centralnoj sirijskoj pustinji.

Nedavno je propagandno krilo ID-a, agencija "Amak", tvrdila da su militanti ID-a odbili veliki napad sirijske vojske na njena skrovišta u istočnom delu provincije Hama.

Navodno su ubijena 3 vojnika, 10 drugih je ranjeno, a vozilo uništeno. Opozicioni izvori takođe su potvrdili porast ruskih vazdušnih napada na terorističke ciljeve u regionu.

Preostala pretnja ID-a u centralnom delu zemlje takođe negativno utiče na situaciju na jugu. Negativni procesi odvijaju se u provincijama Kuneitra i Dara, koje ostaju pod trajnim destruktivnim uticajem Izraela i njegovih specijalnih službi.

Nedavno su izraelski mediji i obaveštajni centri počeli da promovišu ideju izraelske intervencije na "nestabilni" sirijski jug pod izgovorom vraćanja "mira i prosperiteta" u ovom regionu. Stoga je moguće očekivati da će nastavak aktivnih izraelskih vojnih i tajnih operacija potkopati sirijski suverenitet u ovom regionu.

Traže samo dobar povod za napad na južne delove Sirije.

Velike sile stvaraju armije supervojnika! Više o tome OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA