Najnovije

TURCIMA SE IZJALOVIO PLAN: Hteli su da promene demografsku sliku Karabaha, ali od toga neće biti ništa! (FOTO)

Sirijski plaćenici koje su snabdeli Turci vratili su se u područja pod kontrolom militantnih grupa u Siriji nakon borbe, zajedno sa azerbejdžanskim oružanim snagama u Karabahu, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), u utorak.

Turska vojska. (Foto: tsk.tr)

Pozivajući se na pouzdane izvore, izveštaj SOHR-a kaže da se preko 900 sirijskih plaćenika koje podržavaju Turci vratilo kući nakon što je Azerbejdžan odbio da preseli militante u područja koja su ovi zauzeli u oblasti Karabaha.

- Pouzdani izvori rekli su SOHR-u da su se nove grupe sirijskih plaćenika koje podržavaju Turci vratile u Siriju iz Azerbejdžana, jer svi turski napori do sada nisu uspeli da ih održe u Azerbejdžanu. Vredi napomenuti da azerbejdžanska vlada odbija da dozvoli naseljavanje ovih plaćenika u Nagorno-Karabahu ili drugim azerbejdžanskim oblastima - rekao je izvor.

Prema izveštaju SOHR-a, sirijski plaćenici koji su se vratili kući iz Azerbejdžana dobili su delimičnu isplatu, procenjenu na 10.000 turskih lira (1.275 američkih dolara). Očekuje se da će u narednim danima primiti preostale zarade.

Iako su razni izvori osporili ukupan broj poginulih plaćenika, SOHR izveštava da veruju da je 293 od ovih militanata ubijeno tokom jednomesečnog učešća u sukobu Jermenije i Azerbejdžana.

Treba napomenuti da su Azerbejdžan i Turska negirali prisustvo plaćenika na svojoj strani, a zauzvrat su optužili Jermeniju da koristi strane borce iz Sirije i Libana.

U Srbiji uskoro ruska vakcina "Sputnik V"! Više o tome OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA