Najnovije

VOJSKE DONBASA ĆE BITI POMETENE: Crna prognoza od prvog komandanta DNR (VIDEO)

Bivši ministar odbrane DNR i komandant ustaničke milicije Igor Strelkov (Girkin), u intervjuu ruskom blogeru i piscu Maksimu Kalašnjikovu, rekao je da vojske Narodnih republika Donbasa nisu nezavisne snage i apsolutno nisu sposobne ni za šta bez podrške Rusije.

Donbas (Foto: Flickr)

Prema Strelkovu, jedinice Narodne milicije u Donbasu samo su paravan za rusku vojsku koja deluje iza leđa vojske Donbasa tokom eskalacije neprijateljstava.

Raspravljajući o verovatnoći da će DŽo Bajden nakon stupanja na dužnost američkog predsednika pokušati da oživi razne sukobe kako bi naštetio Moskvi, Strelkov je kazao da očekuje „pogoršanje potisnutih sukoba“.

Primetio je da su oružane snage Ukrajine počele da okupljaju trupe, a primirje je zapravo „naložilo da se živi dugo“ i svakodnevno se otvara vatra prema republikama čak i iz teškog naoružanja.

S tim u vezi, Strelkov je kritikovao vežbe sa rezervistima koje se izvode u republikama, jer, prema njegovim rečima, „ako Ukrajina napadne, biće jednostavno prekasno da zovemo rezerviste”. Front će biti probijen već u prvom satu ofanzive, veruje bivši komandant Narodne milicije, ukazujući čak i na pravce napredovanja i nedovoljan broj branilaca na odbrambenim mestima, koji navodno ne mogu da zaustave snage koje napreduju.

Nastavljajući svoju sumornu prognozu, Strelkov je rekao da će rukovodstvo LNR i DNR odmah pobeći i da će sve biti paralizovano odjednom, a putevi presečeni i pre početka ofanzive ukrajinske vojske.

„Čitavo postojanje LNR i DNR zavisi samo od jedne stvari u slučaju ukrajinske ofanzive - da li će ruske oružane snage priskočiti u pomoć, u kojim količinama i u kojem vremenskom okviru?

I kako dolaze. Ako uđu malo, a ne odmah, onda će, kao prvo, pretrpeti veoma velike gubitke. Drugo, neprijatelj će se ozbiljno boriti i oni će ući, najverovatnije, bez tačnog saznanja gde, šta i kako.

1. i 2. korpus Narodne milicije, takozvani, sada zapravo igraju ulogu zavese, odnosno pokrivača. Moraju izdržati neko vreme dok se stvarne snage ne razviju iza njih (ako se i dogode)“, rekao je Strelkov-Girkin.

„Pitanje je da je ovaj pokrivač tako slab i da je malo spreman za borbu da neće moći da igra ulogu zavese u slučaju napada neprijatelja velikih razmera. Jednostavno ne može.

Biće pometeni, praktično trenutno oduvani“, kaže bivši komandant.

Takođe je primetio da ruske trupe zapravo neće imati vremena za raspoređivanje, a ukrajinska vojska će ih pobediti čak i u fazi napredovanja.

O sukobu na Mediteranu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA