Najnovije

DAČIĆ SE PRIPREMA ZA IZBORE: Zajednički kandidat SNS i SPS

Predsednik Skupštine i lider Socijalističke partije Srbije smatra da na predstojećim predsedničkim izborima SNS i SPS treba da izađu sa zajedničkim kandidatom, ali i da imaju zajedničku listu za (vanredne) parlamentarne i gradske izbore.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

"To je ujedinjena Srbija protiv ujedinjene opozicije Srbije", kaže Dačić za današnji Kurir i dodaje da bi stvaranje tog zajedničkog fronta trebalo da počne što pre.

Ističe da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on gledaju dalje nego što su njihovi stranački interesi i da ih zanima samo kojim će putem Srbija ići i posle 2022. godine.

"To je moje mišljenje. Ako SNS misli drugačije, nikakav problem ne postoji, svako će nastupiti pojedinačno. Možda i neko u SNS misli da može biti kandidat umesto Vučića, ali ta fatamorgana je nemoguća", navodi Dačić.

Upitan da prokomentariše "pretnje" ministarke energettike Zorane Mihajlović da će dovesti u red Dušana Bajatovića, odnosno "Srbijagas", kao i da li smatra da je kao šef stranke trebalo da se zauzme za Bajatovića, Dačić odgovara da je i ranije rekao da je predsednik Narodne skupštine i da neće da se bavi nečim što mu ne priliči.

"Kao što je rekao predsednik Vučić, jedino što mogu jeste da ih sve pozovem da nađu zajednički jezik kako bi moglil zajedno da rade u interesu Srbije", rekao je Dačić.

Na pitanje da često proziva Mihajlovićevu, Dačić kaže da nikoga ne proziva, već da samo reaguje na neargumentovane napade, bilo ko da ih upućuje.

"Ne vidim da sam bilo šta loše rekao da bih izazvao uvrede s njene strane. Ne znam zašto Zorana ili neko drugi iz SNS imaju protiv da ja podržavam Vučića, to stvarno ne razumem, ali o tome treba SNS da promišlja", poručio je Dačić.

Govoreći o povećanju plata narednim poslanicima od ovog meseca, on kaže da njihove plate prate plate u javnom sektoru i da je reč o povećanju koje je Ministarstvo finansija odredilo za sve.

On je dodao da je deo opozicije sam sebe isključio iz parlamentarnog života, mada je, kao je naveo, pitanje i da su učestvovali na izborima, ko bi prošao i sniženi cenzus od tri odsto.

"Parlament je mesto gde treba da se sučeljavaju mišljenja, zato mislim da ta njihova odluka nije dobra. Osim ukoliko ne misle da mogu da dođu na vlast bez izbora, što mi se čini da neki zaista i misle, da Skupštinu treba zauzeti, a ne osvojiti mesto na izborima", rekao je Dačić.

Kako je Vučić ponovo vikao na novinarku, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA