Najnovije

Tiodorović: Blag pad broja novozaraženih, sistem prenapregnut

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da je primetan blagi pad broja novozaraženih korona virusom, ali je upozorio da je zdravstveni sistem i dalje prenapregnut.

Branislav Tiodorović (Foto: Jutjub)

Tiodorović je poručio onima koji dolaze u Srbiju da se ponašaju kao u državama iz kojih dolaze, Austriji, Nemačkoj, gde su na snazi vrlo stroge mere.

"Što se tiče čekanja na granici, potpuno ista sitaucija kao prošlih godina kada nije bilo kovida", rekao je on za TV Prva.

Istakao je da se medicinski deo Kriznog štaba zalagao da se test za ulazak u zemlju uvede i ranije.

Direktorka KBC Bežanijska kosa: U blagom smo zatišju, ali...

Direktorka Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" Marija Zdravković izjavila je da smo, zahvaljujući novim merama protiv širenja korona virusa, trenutno u blagom zatišju, ali je dodala da je to zatišje nastaklenim nogama".

"Dovoljan je plamičak koji može da napravi buktinju", rekla je ona.

Navela je da brojke o broju novozaraženih virusom korona i dalje upozoravaju da se Nova godina ne može slaviti kao ranije i da ne sme biti opuštanja.

"Treba da budemo svesni da su zdravstveni radnici premoreni, oni iz moralnih razloga ne uzimaju godišnje odmore. Ne znam šta tu ima da se slavi. Moramo da budemo razumni da bi 2021. godina bila godina u kojoj ćemo izaći iz ovoga", poručila je Zdravkovićeva.

Istakla je da je Srbija jedna od zemalja u svetu koja ima najmanju smrtnost od korone, te navela da naša zemlja ima deset puta manju smrtnost od Švajcarske.

"Imamo dobre rezultate zahvaljujući našoj brzoj reakciji i zdravstvenom sistemu koji se vrlo brzo prilagodio ovoj situaciji", rekla je Zdravkovićeva.

Direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka, je poručio da građani treba da shvate ozbiljnost situacije sa koronom i poštuju propisane mere.

O pojavi novog i opasnijeg soja virusa korona pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA