Najnovije

ĐOKOVIĆ POVUKAO KANDIDATURU ZA ATP VEĆE IGRAČA! Promenili su pravila kako ne bih mogao da budem izabran!

Svetski broj jedan je na svom Instagram nalogu objavio ovu odluku i objasnio razloge zbog kojih je doneo.

Đoković (Foto: Jutjub)

- Želeo bih da podelim sa vama novosti u vezi sa mojom nominacijom za sledeće izbore za ATP Veće igrača. Pre svega, želeo bih da kažem da mi je, kao i uvek, velika čast što imam kontinuiranu podršku i poverenje u igračima koji su me ponovo nominovali da u Veću služim našim zajedničkim interesima. Moja prva reakcija bila je da prihvatim nominaciju i da, ukoliko budem izabran, dam sve od sebe da zaštitim interese igrača.

- Ipak, samo nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me stavlja u nezgodnu poziciju. Prema novom pravilu, svi igrači koji su članovi novoformirane Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) ili bilo kog udruženja koji imaju ‘sukob interesa’ ne mogu da budu birani u Veće igrača. Kao što znate, ja sam deo PTPA, organizacije koja je osnovana nedavno bez bilo kakve namere da bude u konfliktu sa ATP. PTPA tek treba da bude u potpunosti struktuirana i njena dugoročna vizija tek treba da bude detaljno ustanovljena. Iako PTPA nema nikakvu nameru da se bori protiv ATP nejasno je kako će ATP u budućnosti gledati na nju.

Nole je napisao da je posle ovakvog razvoja događaja želeo da izbegne bilo kakav konflikt.

- Nažalost, u skladu sa najnovijim razvojem situacije osećam da je neophodno da svoje ime skinem sa liste kandidata. Ne želim da stvaram bilo kakve nejasnoće i konflikte u Veću igrača i izborima. Radim to sa žaljenjem i teškog srca. Kao i uvek, veoma sam strastven kada je u pitanju zastupanje stavova pred Većem. Iskreno verujem da postoji put koji bi umnogome popravio živote mnogih igrača, posebno onih nižerangiranih i koji bi mogao da ima snažan pozitivan uticaj na tenis u celini. Uveren sam da PTPA to može da postigne u skoroj budućnosti.

Srpski as je na kraju poruke poželeo bolju saradnju ATP i tenisera na svim nivoima.

- Pre nego što zaključim ovo saopštenje želim da izrazim svoje uverenje da je izuzetno važno da ne ulazimo u bilo kakve konflikte jer je to u interesu našeg sporta. Nadam se da će se to u budućnosti odnositi na sve organizacije igrača i na sve nivoe organizacije ATP. Svima vam želim uspešnu i dobru 2021. - poručio je Đoković.

Maradonin nekadašnji doktor tvrdi da je legendarni fudbaler izvršio samoubistvo. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA