Najnovije

MEDICINARI IZ BATAJNICE: Ostajemo do jutra u bolnici, nemamo noćni prevoz do kuće!

Prethodna smena mi se završila u jedan posle ponoći, što znači da mi naredna smena počinje u isto vreme. Ostala sam na klinici do prvog prevoza, kući sam sam stigla oko pola osam, odmorila se i spremam se za noćnu - reči su jedne doktorke iz kovid bolnice u Batajnici.

Kovid bolnica u Batajnici. (Foto: Jutjub)

Kako kaže, smena u jedinicama intenzivne nege u kovid bolnici Batajnica traje šest sati, u poluintenzivnim negama po osam.

- Dodajte uvek i jedan sat ostanka duže zbog primopredaje smene koja je uvek opširna i složena, jer veliki je broj pacijenata i stanje im se menja iz minuta u minut - napisala je jedna doktorka iz ove bolnice.

Kako je navela, kada se dužini smene pridoda i vreme koje im je potrebno da se obuku i pripreme za svoj posao, odnosno kasnije pažljivo uklone svu zaštitnu opremu, na klinici nekad ostanu i po osam, odnosno 10 sati, u zavisnosti gde rade.

- Prevoz je organizovan, ali su nezgodne smene koje završavaju u jedan sat posle ponoći. U tom slučaju iz Batajnice imate autobus do grada, ali zato nemate gradski prevoz u to vreme, što je posebno nezgodno ako stanujete u drugoj zoni. U tom slučaju ostanemo na klinici do jutra - navela je ova doktorka, i dodala:

- Zapravo mi se zadesilo da imam i smenu noć za noć. Kada mi se zadesi takva smena noć za noć, a na klinici moram da ostanem preko noći, pronalazim način da ostanem budna. Unosim dosta vode i popijem dve, tri kafe. Takođe i pišem ili sredim svoj ormarić. Možda deluje nemoguće da sve to radim posle posla, ali situacija je takva - napisala je ona. 

Šta se krije iza probnog balona Vučića: „Izgubićemo izbore“? Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA