Najnovije

HUTI SPREMNI DA NAPRAVE HAOS: Poslednje upozorenje Saudijskoj Arabiji pred buru, tiče se Crvenog mora!

Snage Huta su upozorile Saudijsku Arabiju na "značajnu eskalaciju" ukoliko se region Crvenog mora pretvori u ratnu zonu. Pokret Ansarallah (Huti) iz Jemena uputio je u subotu upozorenje Saudijskoj Arabiji zbog pretvaranja regiona Crvenog mora u ratnu zonu.

Huti iz Jemena. (Foto: Jutjub)

Prema TV "Al-Masira", Pokret Ansaralah upozorio je da će, ako Saudijska koalicija uvede regiju Crvenog mora u ratnu zonu, "eskalacija tada postati mnogo veća".

- Mi smo za bezbednost Crvenog mora i slobodu plovidbe - rekao je DŽalal Al-Ruvajšan, zamenik šefa odbrane i bezbednosnih poslova u vladi pokreta Ansaralah.

Saudijski kanal "Al-Hadat" objavio je u subotu video snimak u kojem je dokumentovano uništavanje mina koje je navodno podmetnuo Pokret Ansarallah.

Značajno je napomenuti da se Ujedinjene nacije, Evropa i neki američki i regionalni zvaničnici i organizacije za humanitarnu pomoć protive uvrštavanju Pokreta Ansarallah (Huti) na crnu listu, jer bi to dovelo do sankcija koje bi mogle ometati međunarodne isporuke pomoći u vreme kada glad preti Jemenu.

Haos se sprema u Siriji, ubijeno 15 kurdskih boraca! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA