Najnovije

KURDI PRISTALI, DATO ZELENO SVETLO: Pao dogovor - Rusi ulaze u Ajn Isu, a sa njima i sirijska vojska!

Sirijske demokratske snage (SDF) dogovorile su se da u narednih nekoliko dana predaju strateški grad Ajn Isu u severnoj Raki Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) i ruskoj vojsci, javio je "Sputnjik na arapskom" pozivajući se na stručnjaka za sirijska pitanja.

Ruska vojska u Siriji (Foto: mil.ru)

U ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik, ekspert Omar Rahmon otkrio je sporazum koji je zaključen u nedelju, 27. decembra, u Ajn Isi, tokom kojeg se SDF navodno obavezao da će grad predati ruskoj strani i sirijskoj vojsci, nakon nekoliko dana pregovora.

Rahmon je rekao da se prema dostupnim preliminarnim informacijama Ankara pripremala da izvrši napad na grad proteklih sati, ali je SDF-ovo prihvatanje predaje grada sirijskoj vojsci "zaustavilo" ovaj napad.

Što se tiče uslova sporazuma, Rahmon je rekao: "Još uvek nema tačnih informacija o uslovima sporazuma, ali Kurdi su poručili ruskoj strani da su spremni da se u potpunosti povuku iz Ajn Ise i da će praktični koraci na terenu početi u narednih nekoliko sati".

Međutim, uprkos Rahmonovim tvrdnjama, snage koje podržava Turska napale su večeras snage SDF-a u selu Mušarifa, dok su ispaljene desetine artiljerijskih granata i raketa prema gradu Ajn Isa.

Dalje, izvor Sirijske arapske vojske rekao je za "Al-Masdar News" u nedelju da još uvek nije postignut dogovor, ukazujući da pregovori miruju. Izvor je dodao da je ruska vojska pojačala snage na frontu kod Ajn Ise, ali su pozicionirani van grada.

Vakcina štiti od virusa samo 2 meseca! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA