Najnovije

PRVI LET NAORUŽANOG LOVCA: Ruski stelt dron testirao nove mogućnosti! (VIDEO)

Ruska teška stelt bespilotna letelica S-70 Ohotnjik-B (Lovac) poletela je prvi put u režimu rada lovca-presretača, sa simuliranim raketama vazduh-vazduh.

S-70 Ohotnjik-B (Foto: Jutjub)

Poletanje je izvedeno na poligonu Ašuluk. Ovo nije prvi let Ohotnjika-B, ali su tokom prethodnih testova u vazduhu samo procenjivani letački kvaliteti, i nisu nosili naoružanje.

- Sa piste vojnog aerodroma na poligonu Ašuluk izvedeno je nekoliko letova Ohotnjika-B sa funkcionalnim simulatorima vođenih raketa vazduh-vazduh. Takve rakete u borbenoj verziji su dizajnirane da unište druge letelice - rekao je izvor iz ruske vojske za RIA Novosti.

Izvor je objasnio da će izvedeni letovi "omogućiti procenu sprege avionike drona sa sistemima za navođenje projektila borbenog aviona Su-57".

S-70 Ohotnjik-B, koji je razvio Konstruktorski biro Suhoj, trebalo bi da postane prva teška bespilotna letelica u ruskim vazduhoplovnim snagama. Uređaj je napravljen prema šemi „delta krila“ uz upotrebu materijala koji smanjuju radarski odraz.

Bespilotna letelica je dugačka 19 metara, ima raspon krila od 14 metara, a njegova poletna težina je 20 tona. Maksimalna brzina je oko 1000 kilometara na sat. Prvi let Ohotnjika je izveden 3. avgusta i trajao je više od 20 minuta.

Nastavak testiranja Ohotnjika pokazuje očiglednu rešenost ruske vojske da nadoknadi veliki zaostatak u razvoju i korišćenju bespilotnih letelica. Mnoge zemlje, poput SAD, Izraela, pa čak i Turske, su daleko ispred Rusije po pitanju korišćenja borbenih dronova, koji su se u nekoliko sukoba, poput Libije i Nagorno-Karabaha, pokazali kao oružje koje odlučuje o ishodu ratova.

Tajno snimljeni razgovori uoči glasanja, glavni urednik Si En En-a umešan u nameštanje izbora! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA