Najnovije

AGRESIJA KAO NAČIN BORBE: Izraelci pravdaju napade na Siriju borbom protiv Hezbolaha, a da li je baš tako?

Izraelska vojska je priznala da je izvršila najmanje 50 racija na ciljeve u Siriji 2020. godine, ukazujući na to da je sigurnija u odnosu na prethodne godine.

Izraelska vojska. (Foto: idf.il)

U svojim bezbednosnim podacima za godinu koja se završila večeras u ponoć, izraelska vojska je potvrdila da je, pored tih racija, izvela i 20 konkretnih operacija, posebno na granicama Libana i Sirije, pored toga što je navodno osujetila dva pokušaja Hezbolah da izvrši „diverzantske operacije“ na granicama Libana.

Vojska je takođe izjavila da su njene snage uspele da poremete još jedan pokušaj ćelije Hezbolaha da izvede operaciju na sirijskoj granici, uz otkrivanje i osujećivanje efekata dva polja eksplozivnih naprava na granici sa Sirijom i likvidaciju „terorista ćelija".

Vojska je saopštila da su podaci izraelskog ratnog vazduhoplovstva ukazali na značajan porast aktivnosti povezanih sa „bitkom između ratova“ koja se odvijala s ciljem „odbijanja neprijateljskih pokušaja da se pozicionira na granicama Izraela i odbijanja sledećeg rata. ”

Objasnili su da su izraelski ratni avioni prošle godine izveli 1.400 operativnih naleta, uz više od 400 udara helikopterom, dodajući da su avioni koji se aktiviraju daljinski preleteli oko 35.000 sati od početka godine.

Izraelska vojska je takođe potvrdila da je od početka ove godine bombardovano oko 300 ciljeva u pojasu Gaze i da je osujetila 38 pokušaja infiltracije kroz ogradu za odvajanje, u zamenu za lansiranje 176 granata preko granice Gaze sa palestinske strane, od kojih je 90 posto palo u nenaseljena područja, a sistem Gvozdene kupole presreo je 80 drugih.

Vojska je nagovestila da je 2020. godina zabeležila pad broja operacija protiv Izraelaca i ranjenih među njima, u poređenju sa prethodnim godinama.

Lideri Demokratskog fronta otkrili nešto što niko nije do sada! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube