Najnovije

NOVA GLAVOBOLJA ZA AMERE! RUSI NAPRAVILI "PAMETNU" MUNICIJU ZA KOJU NEMA PREPREKE! Rostek objavio detalje, neprijateljski sistemi beskorisni!

Ruski koncern za naoružanje "Rostek" objavio je zvanično saopštenje za javnost u kojem se kaže da je kompanija već razvila "pametnu" municiju. Prema dostavljenim informacijama, municija će sada lakše pogađati ciljeve, savladavajući ometanje od strane neprijateljskaih elektronskih sredstava.

Ruska vojska (Foto: Jutjub)

Kompanija je izrazila uverenje da nova "pametna" municija poseduje karakteristike za upotrebu u svim borbenim uslovima.

Veliki broj ruskih elektronskih i štampanih medija preneo je informaciju da nova municija koristi "veštačku inteligenciju".

Imuna na smetnje

- Koncern za istraživanje i proizvodnju "Techmash" državne korporacije "Rostek" razvio je novi softverski i analitički kompleks za "pametnu" municiju. Proizvod će poboljšati tačnost pogađanja ciljeva i moći će da izbegne neprijateljska sredstva elektronskog ratovanja - navodi se u izjavi.

Industrijski direktor kompanije Bekan Ozdoev rekao je u izjavi da je ideja ruskih inženjera bila da punjenje određene municije učini neranjivim za neprijateljske sisteme elektronskog ratovanja.

Takođe tvrdi da je njihova municija bolja od zapadne, posebno u snazi i efikasnosti radio smetnji.

U projektu je učestvovala i lokalna kompanija specijalizovana za radarske sisteme i avionsku municiju, kompanija pod nazivom "NIIEP".

Šta je Rostek?

Ruska kompanija Rostek je državna kompanija. Više od 800 ruskih naučnih i istraživačkih organizacija nalazi se u 60 regiona Rusije pod njenim rukovodstvom. U odbrambenoj industriji Rostek je vodeći ruski proizvođač avio konstrukcija i radarskih sistema.

Kompanija, takođe, učestvuje u projektu "Pametni grad" isporučujući naprednu tehnologiju. Rostek je uključen u digitalizaciju proizvodnih pogona ruske ekonomije, izgradnju mreže 5G, industrijski internet i sisteme podataka. Ruska kompanija sarađuje na različitim projektima sa Boingom, Airbasom, Dajmlerom, Pirelijem, Renoom i drugima.

Ruska vojska se priprema za masovnu modifikaciju u kojoj će najraznovrsni borbeni sistemi biti kontrolisani veštačkom inteligencijom. Planira se da jedinice bude povezane i opremljene ovakvim sistemima do 2025. godine.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA