Najnovije

DIRLJIVA PRIČA RANJENIKA IZ KARABAHA: Pas ga čeka ispred bolnice dok ne ozdravi (VIDEO)

Veran pas je 20 dana čekao dobrovoljca povređenog u Karabahu na vratima jerevanske bolnice.

Verni prijatelj (Foto: Jutjub)

Volonter Romik Ahekjan jednom je spasio psa od zatvora kada je, šetajući sa prijateljem, u jednoj od napuštenih zgrada pronašao psa okovanog lancem. Čovek je životinju odveo u svoj kamp, nahranio je i izlečio. Od tada ga četvoronogi prijatelj nije napustio.

„Čak nam je nekoliko puta spasila život. Takođe oseća da ovo, granate ili bilo šta drugo, leti prema nama. Ona brzo uđe unutra i pozove nas, laje. Ovako nas je spasila mnogo puta. <…> I onda kako je stigla ovde. Nakon što sam ranjen, potrčla je za kolima hitne pomoći. Nisam imao vremena, onda sam sa njima došao sa prijateljima u KAMAZ. <...> Tako je ostao ovde, još uvek čeka kraj vrata, čeka mene. Odvešću ga kući, tamo će mi biti prijatelj, neću ga dati nikome “, kaže Romik Ahekjan, vlasnik psa.

Prema Romiku, kada je, nakon ranjavanja, odveden kolima hitne pomoći, pas je potrčao za automobilom, ali  Romik nije imao vremena. NJegovi prijatelji odveli su psa u Jermeniju, a zatim u bolnicu. Ovako četvoronogi prijatelj čeka gazdu gotovo mesec dana na ulici. Osoblje i drugi pacijenti to već tretiraju kao lokalnu atrakciju i hrane vernog druga svog gazde.

Šta rade ruski vojni roboti u Karabahu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA