Najnovije

NOVO ŽARIŠTE SUKOBA! Vojska poslala pojačanje, neprijatelj se sprema za napad!

Dana 4. i 5. decembra, Sirijska arapska vojska (SAA) pojačala je prisustvo trupa oko severozapadnog regiona Veliki Idlib, gde nekoliko terorističkih grupa slobodno tumara pod očima turskih snaga.

Sirijska vojska. (Foto: Jutjub)

Pojačanja, koja su uključivala osoblje i opremu, raspoređena su u ravnicama Al Gab na severozapadu Hame, prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu i drugim izvorima.

Raspoređivanje pojačanja podudaralo se sa intenzivnim artiljerijskim udarima SAA na militantne položaje u blizini gradova Kansafra, Al Bara, Al Ftera, Sfuhen, Fulajfel i Bajanin, svi smešteni na planini Al Zavija na južnom selu Idliba.

Velikim Idlibom trenutno dominira koalicija frakcija povezanih sa Al Kaidom i grupa koje podržavaju Turci, a koje predvodi Hajat Tahrir Al Šam.

Pre dva dana, turske oružane snage rasporedile su veliko pojačanje u Velikom Idlibu, gde održavaju više od 60 vojnih položaja.

Nagomilavanje vojske u Velikom Idlibu može biti znak bliske bitke u regionu. Pre tačno devet meseci, žestoka bitka u regionu završila se rusko-turskim sporazumom o deeskalaciji. Ankara do sada nije ispoštovala svoje obaveze prema sporazumu.

Šta je Vučić o medijima govorio pre 20 godina! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA