Najnovije

DRAKONSKA ODLUKA MILOGORACA: Crnogorski režim krenuo da guši srpske medije! Cenzuriše se sve redom!

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore doneo je odluku da na tri meseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa "TV Hepi" i "TV Pink M" iz Srbije.

Premijer CG Duško Marković (Foto: Jutjub)

Razlog za ovu odluku su programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti, ističe se u saopštenju SAEM.

"Ceneći da se radi o pitanju od javnog interesa, čija zaštita zahteva sprovođenje mera kojima će se suzbiti sporno izražavanje, SAEM je zaključio da je opravdano da se, na period od tri meseca, ograniči reemitovanje sledećih programskih sadržaja: 'Dobro jutro, Srbijo', 'Ćirilica' i 'Posle ručka' na televiziji TV Hepiy i 'Novo jutro' na televiziji 'TV Pink M'", navodi se u saopštenju SAEM.

"Imajući u vidu da se radi o kršenju standarda, na čije poštovanje su se obavezale i Crna Gora i Srbija, SAEM je zaključio da se navedenim programskim sadržajima podstiče na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti", navodi se u saopštenju.

SAEM ističe da je pri tome je korišćeno pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom, kao i omalovažavanje ili obezvređivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta.

Upozorava se da su učestalim emitovanjem, posebno naglašenim u periodu od kraja decembra 2019. godine, u okviru sadržaja različitih formi i žanrova, emiteri pokazali nameru da se spornim sadržajima utiče ne samo na osećanja i emocije osoba prema kojima su ovi neprihvatljivi sadržaji usmereni, već i da izazove reakciju prema njima, uključujući one koje mogu imati za posledicu (cilj) izazivanje ili podržavanje nasilja.

"Ne dovodeći u pitanje pravo svih emitera da informišu javnost o pitanjima od javnog interesa, emitovanim sadržajima se iz emisije u emisiju i skoro svakodnevno omogućava, podstiče i opravdava osećaj negiranja, neprihvatanja i animoziteta prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti, čime je zloupotrebljeno pravo na slobodu izražavanja", zaključuju u SAEM.

Pročitajte OVDE zašto je podivljao Milo Đukanović.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA