Najnovije

GRCAJU OD USTAŠTVA, A DIČE SE DA SU EVROPSKA ZEMLJA! Hrvatski ministar spoljnih poslova citira Stepinca!

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman citirao je Alojzija Stepinca, kardinala hrvatske katoličke crkve u vreme nacističke Nezavisne Države Hrvatske, i istakao da treba biti zahvalan na ljudima kao što je Stepinac.

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman (Foto: Jutjub)

Grlić Radman je to rekao na obeležavanju 50.godišnjice hrvatske katoličke misije u nemačkom gradu Koblencu, a citirao je govor Stepinca u zagrebačkoj katedrali u oktobru 1942. godine, prenela je juče Hina.

- Svaki narod i svaka rasa imaju pravo na život dostojan čoveka i na postupak dostojan čoveka. Svi oni bez razlike, bili pripadnici ciganske rase ili koje druge, bili crnci ili ugladjeni Evropejci, bili omraženi Jevreji ili ponosni arijci imaju jednako pravo da govore: Oče naš koji jesi na nebesima! A ako je Bog svima podelio to pravo, koja ga ljudska vlast može negirati? - ponovio je hrvatski ministar Stepinčeve reči.

Grlić Radman je rekao da je govor Stepinca "impresivno svedočanstvo vere iz najmračnijih dana 20. veka i da zato treba biti zahvalan na ljudima poput Stepinca.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je u subotu u Koblencu otkrivena bista Stepinca na trgu ispred crkve svetog Franje u tom gradu.

Proces kanonizacije Stepinca čeka svoj epilog tri godine nakon završetka rada Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve, čiji predstavnici su se nakon niza susreta jedino složili da se o Stepinčevoj istorijskoj ulozi ne slažu.

Kakav haos Soroš pravi po Srbiji, pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA