Najnovije

Koje će mere reciprociteta primeniti kosovska vlada?

Kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je primenu političkog, ekonomskog i trgovinskog reciprociteta sa Srbijom u zamenu za ukidanje takse, ali nije objasnio koje se konkretne mere pripremaju, piše Koha navodeći da su od vlade pokušali ali nisu uspeli da dobiju odgovor koje se mere razmatraju.

Prištinska skupština (Foto: Jutjub)

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je za ta pitanja nadležan kabinet premijera Kurtija.

Kosovski premijer je u nekoliko navrata poslednjih dana govorio o reciprocitetu ali nije naveo datum kada bi trebalo da počne da se primenjuje.

Kuti je podsetio na rezoluciju iz 2011. godine koja je obavezivala vladu da preduzme reciprocitetne političke, ekonomske i trgovinske mere protiv Srbije.

U okviru iste rezolucije, Ministarstvo trgovine i  industrije je bilo obavezno da promoviše i vodi saradnju sa lokalnim proizvođačima i  komercijalnim  preduzećima, kako bi se pronašle zamene za proizvode iz Srbije, piše Koha.

Od vlade se takođe tražilo da ojača sve državne mehanizme kako bi se osigurala tačna primena reciprociteta.  Ali nekoliko meseci kasnije, tadašnji premijer, sada predsednik, nametnuo je kontrarezoluciju koja je praktično poništila reciprocitet sa Srbijom.

Nikšićana u isti glas izgovara "Oče naš"! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA