Najnovije

TRAMPOV IMPERIJALIZAM POKAZAO PRAVO LICE! Američke okupacione snage ubile kurdskog tinejdžera u Siriji (VIDEO)

Pripadnici američke vojske ubile su jednog 14-godišnjeg Kurda na kontrolnom punktu u blizini sela Kerbet Armo nedaleko od Kamišlija u istočnom delu sirijske provincije Al-Hasake.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Sirijska arapska novinska agencija (SANA) objavila je danas da su američki vojnici otvorili vatru na civile koji su blokirali put konvoju na putu prema Kamišliju.

“Američke okupacione snage ubile su civila pošto su pucale na stanovnike sela Kirbat Amo, koji se nalazi istočno od Kamišlija. Civili su se okupili na kontrolnom punktu kako bi sprečili prolazak američkog konvoja”, navela je SANA u svom izveštaju iz Al-Hasake.

U izveštaju se navode da su civili, koji su uglavnom pripadnici Kurda, oštetili četiri američka oklopna vozila. Amerikancima je potom stiglo pojačanje, pošto su se na licu mesta našla još pet oklopnih vozila.

Američka vojska nije potvrdila, ali ni demantovala ovu vest. Međutim, ovo je prvi put ove godine da su američka snage ubile civila na severoistoku Sirije.

Tenzije u sirijskoj provinciji Al-Hasaka su porasle ove godine, pošto su civili besni zbog prisustva američkih snaga. Meštani su besni na zvaničnike Vašingtona, koji su ranije najavili da će Amerikanci da se povuku sa sirijsko-turske granice, i na taj način su prepustili civile i pripadnike Sirijskih demokratskih snaga (SDF) na milost i nemilost turskoj vojsci i njihovim saveznicima, koji su okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama.

Pročitajte OVDE kako je Kremlj odgovorio na pretnje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA