Najnovije

ZAHAROVA UPOZORAVA ANKARU: Dobro razmislite pre nego što pozovete NATO!

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas Turskoj da razmisli dva puta pre nego što pozove NATO da se umeša u rešavanje situacije u sirijskom Idlibu.

Marija Zaharova (Foto: Jutjub)

Ona je to izjavila odgovarajući na pitanje šta misli o informaciji da Ankara planira da se obrati NATO za pomoć povodom eskalacije sukoba oko Idliba, prenosi Tas s.

- Šta Turska planira i kada obavesti NATO? Šta bi trebalo da se desi? Kao da NATO ne zna šta se tamo dešava. Ipak, uzimajući u obzir da je ta organizacija, kako je Makron rekao, doživela moždanu smrt, trebalo bi da dva puta razmisle pre nego što posegnu za tim - rekla je Zaharova.

Istovremeno, ona je upitala i šta je svrha tog mogućeg poziva.

- Suvereno je pravo zemlje članice te divne organizacije da odluči tako nešto. Da je NATO imao mogućnost da reši krizu u tom regionu, mislim da bi oni već odavno to radili, ali takve mogućnosti jednostavno ne postoje - rekla je Zaharova.

Upitana o mogućnosti da snage Alijanse ipak budu raspoređene u Siriji i počnu da vrše napade, Zaharova je rekla da teško može da dođe do napada na teritoriji države koja "vas nije tamo pozvala".

Pročitajte OVDE   gde se to šire Turci.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA