Najnovije

DRAMA U ANKARI: Turski specijalci opkolili rusku ambasadu! Pretnje stižu sa svih strana!

Turski zvaničnici pojačali su bezbednosne mere u i oko ruske ambasade u Ankari posle pretnji upućenih ambasadoru Alekseju Jerkovu zbog eskalacije tenzija u sirijskom Idlibu, izjavila je u petak portparolka ruske diplomatske misije u Turskoj Irina Kasimova.

Vanredne mere oko ruske ambasade u Ankari (Foto: Jutjub)

“Da, istina je, tenzije su u poslednje vreme eskalirale. Zbog toga smo tražili od turskih zvaničnika da primene dodatne mere bezbednosti”, rekla je ona.

Ruski ambasador prima poruke koje ga upozoravaju da ne izlazi na ulice Ankare.

“Razumeli smo da ljudi koji ovo pišu verovatno neće izaći i ubiti, ovo je način na koji izražavaju svoj bes. Međutim, to moramo uzeti u obzir”, navela je ona.

Ranije je rusko ministarstvo spoljnih poslova primetilo porast tenzija u zoni deeskalacije Idliba u poslednjih nekoliko nedelja. Ruska i turska vojska pokušale su da uspostave primirje u regionu, međutim, teroristički napadi su i dalje nastavljeni. Kao rezultat toga, ubijeni su ruski i turski specijalci.

Idlib je jedina sirijska provincija koju kontrolišu pobunjenici od 2012. godine. Turska vojska ima 12 posmatračkih mesta u ovoj sirijskoj provinciji.

Pročitajte OVDE kako su džihadisti oborili sirijski helikopter.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA