Najnovije

Lana Radisavljević predstavlja najbolje naslove: Svako čita ono što voli i u čemu se pronalazi!

Ona je na prvi pogled nežna i krhka, ali nemojte da vas to zavara jer se iza milog i lepog lica, krije snažna i jaka mlada dama, njeno ime je Lana Radisavljević i ona je PR Vulkan izdavaštva. Lepota i pamet, u ovom slučaju idu u paketu, a uz to i sjajni naslovi jedne od najboljih izdavačkih kuća na našim prostorima, ali i u regionu. O knjigama, o čitanju i o najzanimljivijim naslovima koji nam stižu iz Vulkan izdavaštva pričali smo sa njom.

Foto-Stefan Stojković

U vreme kada se brzo živi, koliko imamo vremena za čitanje?

Zavisi od dinamike radnog dana, tempa života na koji smo navikli i slobodnog vremena kojim raspolažemo. Bitno je da negujemo čitalačke navike, u suprotnom postajemo roboti.

Ko više čita, žene ili muškarci? Koje žanrove čitaju žene, a koje muškarci?

Dosadašnja istraživanja su pokazala da više čitaju žene, uglavnom starije od 25 godina. Predrasuda je da žene čitaju isključivo ljubavne romane, a muškarci trilere. Nema pravila. Svako čita ono što voli i u čemu se pronalazi, u skladu sa ličnim interesovanjima. Kada je reč o najčitanijem žanru, izdvaja se popularna psihologija. U potrazi za srećom ili kada se nađu na raskrsnici života, ljubitelji pisane reči često se oslanjaju na proverene tehnike i modele kojima su ovladali čitajući svoje omiljene knjige.

Ko su najpopularniji pisci današnjice, a koji pisci su aktuelni uvek?

Kada govorimo o savremenim piscima, godinama su među najtraženijim knjige Gijoma Musoa i Donata Karizija. Ne zaostaju ni drugi mnogobrojni strani pisci čiji romani krase svetske bestseler liste. Neprevaziđeno aktuelni su vanvremenski klasici. Izabrana dela DŽejn Ostin, sestara Bronte, Čarlsa Dikensa, Irvinga Stouna uvek će pronaći put do srca čitalaca. Kada je reč o domaćim izdanjima, naša urednica Marija Radić zaslužna je za ediciju Tragovi, koja obuhvata dela Andrića, Crnjanskog, Bore Stankovića, Milutina Uskokovića... Ne mogu a da ne pomenem čitav opus izvanrednog Meše Selimovića. Zatim, tu su i domaći savremeni pisci – Gordana Kuić, Muharem Bazdulj, Ivan Tokin, Slobodan Stanišić, Miloš Latinović, i autori mlađe generacije Filip Grbić, Bogdan Stevanović, Bojan Jokanović i drugi.

Vulkan izdavaštvo nam sprema mnogo novih naslova, čime ćete nas obradovati u narednom periodu?

Trenutno smo fokusirani na Dan zaljubljenih, posle toga nas očekuje velika akcija u susret Danu žena, zatim u aprilu obeležavamo Svetski dan knjige... Posebnu pažnju posvećujemo deci. Vulkančić nudi raznovrstan izbor izdanja za najmlađe čitaoce, dok izdanja za tinejdžere izdvajamo u posebnom sektoru. Vredno radimo, pripremamo brojne naslove, žanrovski potpuno različite, a na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs čitaoci mogu da saznaju šta je najnovije i koje knjige uskoro izlaze iz štampe.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA