Najnovije

PALESTINSKI PREMIJER: Trampov plan biće vrlo brzo sahranjen!

Palestinski premijer Mohamad Štajeh oštro je danas kritikovao predlog američkog predsednika Donalda Trampa o okončanju sukoba na Bliskom istoku, uz ocenu da će taj plan "vrlo brzo biti sahranjen".

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Obraćajući se na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, Štajeh je rekao da američki plan nije ništa više od memoranduma razumevanja između izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i Trampa.

On je kritikovao činjenicu da bi posle primene tog predloga buduća palestinska država bila podeljena i "bez suvereniteta", dok bi se Izraelu omogućilo da anektira velike delove Zapadne obale.

Štajeh je pozvao druge zemlje da odbace Trampov predlog i poručio da su Palestinci "otvoreni za ozbiljne pregovore", prenosi AP.

Razlika između lidera izraelske opozicije Benija Ganca i premijera te zemlje Benjamina Netanijahua nije veća od razlike između Koka-kole i Pepsija, izjavio je palestinski premijer Mohamad Štajeh.

Štajeh je to rekao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, tokom koje je takođe kritikovao predlog američkog predsednika Donalda Trampa o okončanju sukoba na Bliskom istoku, uz ocenu da će taj plan "vrlo brzo biti sahranjen", prenosi AP.

Izbori u Izraelu biće održani 2. marta, a prema rezultatima anketa, Gancova partija Plavi i Beli trenutno je ispred Netanijahuovog Likuda, ali izgleda da nijedna od ove dve stranke nema jasan put ka obezbeđivanju parlamentarne većine, neophodne za fomiranje koalicione vlade.

Ganc je danas obećao da će formirati vladu bez Netanijahua i bez podrške koalicije pretežno arapskih partija "Zajednička lista" u parlamentu.

Novi arktički naftni projekat Rosnjefta biće najveći na svetu! Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA