Najnovije

NAJVEĆA TAJNA PUTINOVE DESNE RUKE: On ima poseban razlog da ne voli Amerikance!

Sergej Šojgu, ministar odbrane Rusije, kojeg mnogi smatraju naslednikom Vladimira Putina i sivom eminencijom Kremlja, ljubitelj srpskog naroda i naših običaja, rođen je u Čadanu u Narodnoj Republici Tuva 1955. godine, od oca pripadnika tuvanske manjine i majke Ruskinje.

Putin i Šojgu (Foto: kremlin.ru)

On danas dolazi u Beograd, na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina. Tokom posete Šojgu će položiti kapsulu u spomen ploču "Večne vatre". Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.

Svečani doček biće organizovan ispred Palate "Srbija", a u kasarni Topčider u Domu garde ministru Šojguu će biti uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Po profesiji je građevinski inženjer i magistar ekonomskih nauka i član je vladajuće političke partije Jedinstvena Rusija. Šojgu je bio dugogodišnji ministar za vanredne situacije i gubernator Moskovske oblasti, a potpredsednik je i član Visokog saveta Jedinstvene Rusije i nosilac zvanja heroj Ruske Federacije.

Za vreme Sovjetskog Saveza je vršio razne funkcije u infrastrukturnom sektoru, a istovremeno je služio i u Crvenoj armiji u kojoj je stekao čin generala armije.

Nakon raspada SSSR, iskustvo u logistici i organizacione sposobnosti omogućili da uvek bude u blizini političkog vrha novostvorene Ruske Federacije, pa je zbog toga dobio mesto ministra za vanredne situacije i ovu funkciju je obavljao od 1994. do 2012, sve do preuzimanja Ministarstva odbrane.

U ruskom narodu je poznat kao guverner Moskovske oblasti, ranije član Komunističke partije Sovjetskog Saveza, a kasnije u redovima Ujedinjene Rusije, omiljen "jer ima čvrstu ruku - dobro doziranu i nikad preteranu", kao i zbog sposobnosti da dobro upravlja najtežim situacijama.

Bavi se i sportom, i to kao član hokejaške ekipe CSKA, u takmičenju u kojem učestvuju veterani ovog sporta, poznati političari i juniori CSKA i Spartaka.

O privatnom životu ruskog ministra se ne zna mnnogo, ipak, ruski mediji pišu da je on čovek brojnih talenata - gitarista, slikar, poliglota, kolekcionar, vatreni fudbalski i hokejaški navijač, čak i stručnjak za istoriju. Šojgu je i vatreni kolekcionar srednjevekovnog naoružanja, poput mačeva, samurajskih mačeva i bodeža. Stručnjak je za rusku istoriju, odnosno period istorije vezan za vladavinu Petra Velikog. Vešt je u sviranju gitare i tečno govori čak devet svetskih jezika, uključujući engleski, japanski, kineski i turski.

Međutim, postoji još jedna, nepolitička, ali mnogo važnija stvar zbog koje Šojgu ne voli Amerikance i zbog koje su mu Srbi posebno omiljeni.

Šojgu je iz Tuve, jedne od najsiromašnijih i najmisterioznijih ruskih regija, koju odlikuje drevna tradicija koja uključuje šamanizam. Ova oblast, koja se graniči sa ogromnom sibirskom šumom Tajga, stepama i planinama, južno je od Mongolije. Tuvanci uglavnom govore turski i žive u nomadskim plemenima jašući kamile, uzgajajući ovce i koze i loveći jelene. Čista egzotika!

Inače, Tuva je bila deo Velikog kineskog carstva u 18. i 19. veku.  

Za jedne ugledni, a za druge kontroverzni ruski genetičar dr Ilja Zaharov, sa svojim timom, uzeo je uzorke kose 430 Tuvanaca koje je uporedio sa DNK, iz baze podataka, Eskima i američkih Indijanaca, onih iz plemena Navaho i Apači. Zaharov je tako došao do senzacionalnih rezultata. Upoređujući njihove DNK uvideo je da su Tuvanci i Indijanci praktično isti narod.

U grupi od 30 uzoraka, poklapanje je bilo 72 odsto, a u grupi od 300 uzoraka - 69 odsto! 

Dakle, prema ovom istraživanju, koje je fasciniralo svet pre skoro 20 godina i koje zbog nedostatka novca nikad nije otišlo dalje od teorije (mada veoma stabilne), Sergej Šojgu je "rođak" čuvenih indijanskih poglavica čija su plemena masakrirali beli američki kolonizatori. U njegovim venama teče krv hrabrih indijanskih ratnika koji su doživeli jedno od najvećih istrebljenja u istoriji čovečanstva. Naime, istorija kaže da danas u rezervatima živi oko 2.5 miliona Indijanaca, a da ih je u vreme Kolumbovog dolaska na američko tlo bilo između 12 i 15 miliona!

Na osnovu svega ovoga nije teško zaključiti da Šojgu u svom genetskom nasleđu vuče neprijateljstvo prema Amerikancima koju ni ne pokušava da sakrije.

Najveći sirijski grad je konačno ceo ponovo pod kontrolom Asadovih snaga. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA