Najnovije

RASPOP ZOVE KATOLIKE U SVOJU SEKTU! Miraš pokazao visok nivo neznanja funkcionisanja verskih zajednica (VIDEO)

Jedan od najnovijih bisera raspopa Miraša Dedeića, u intervjuu datom Hrvatskoj radio-televiziji, tiče se upravo njegovog raskošnog nepoznavanja pravoslavne dogme i uopšte funkcionisanja verskih zajednica.

Miraš Dedeić (Foto: Jutjub)

Dedeić pronalazi solomonsko rešenje, predlažući da, dok ne prime u "službu" dovoljan broj "sveštenika", u međuvremenu nastali vremenski vakuum u hramovima bude ispunjen rimokatoličkim, anglikanskim ili protestantskim službama.

Naime, Dedeić je izjavio da "Crnogorska pravoslavna crkva" nema dovoljan broj sveštenika za eventualnu primenu popularnog Bezakona i da se taj broj kreće između 20 i 25 – čime smo ostali u dilemi da li je 20 ili 25, i u kom statusu egzistira tih diskutabilnih 4 do 5 "sveštenika", i da li su primljeni na osnovu ugovora o delu na javnom konkursu ili po preporuci.

Međutim, Dedeić pronalazi solomonsko rešenje, predlažući da, dok ne prime u "službu" dovoljan broj "sveštenika", u međuvremenu nastali vremenski vakuum u hramovima bude ispunjen rimokatoličkim, anglikanskim ili protestantskim službama. 

Takođe, Dedeić nije propustio priliku da se u sred Zagreba okomi na Srpsku pravoslavnu crkvu, ističući da je veličanstvena proslava osam vekova SPC neutemeljena, ističući omiljenu režimsku floskulu o nipodaštavanju Crne Gore.

Da podsetimo, crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Iz Brisela krenule da pljušte najodvratnije poruke prema našem narodu! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA